Предсједник РС

Додик: Шмит измишља сусрете са мном, у Бањалуци се не може срести ни са ким ко представља Српску

ПРЕДСЈЕДНИК РС НАВЕО ДА ЈЕ СА ЊИМ РАЗГОВАРАО ДОК ЈЕ БИО МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ ЊЕМАЧКЕ
  • „Њемачка на Балкану води опасну и антисрпску политику, мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Њемачке у Уставном суду БиХ“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Кристијан Шмит измишља када говори о наводним сусретима са њим, јер нема никакве ингеренције, посебно не као високи представник у БиХ.

Додик је нагласио да Шмит у Бањалуци може наћи двоје-троје људи са којима ће се срести, али никога ко представља институције Српске.

– Њемачка на Балкану води опасну и антисрпску политику, мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Њемачке у Уставном суду БиХ. То смо препознали и рекли смо да нећемо – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је напоменуо да је тачно да је Шмит, посредством њемачког амбасадора у БиХ, тражио да разговарају у вези са његовим именовањем као високог представника.

– Да је фер, рекао би да сам му и тада поручио да не долази у БиХ. Не могу да вјерујем да су такви људи раније управљали њемачким системима, привредом, да сада покушавају да се наметну, а склони су да од свега направе лаж и измишљотину – истакао је Додик.

Предсједник Српске је навео да је са Шмитом разговарао у вријеме док је био министар пољопривреде Њемачке када је долазио да би ријешили одређено питање и када се није ни назирало да ће у БиХ бити у „лажљивој мисији високог представника“.

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар