Предсједник РС

Додик: Шмит који се лажно представља највећа је пријетња безбједности у БиХ

„ЈА САМО УПОЗОРАВАМ ДА ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВА БиХ КОЈА НИЈЕ УСТАВНА И ДА СРПСКА У НЕУСТАВНОЈ БиХ НЕЋЕ ОСТАТИ“
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Шмит у извјештају Савјету безбједности УН тврди да он брани уставни поредак, а ја сам у том извјештају поменут више од 50 пута у негативном контексту. Знају сви да лажу. Откад је ја водим, Српска је мирна, стабилна и усмјерена ка развоју. У Српској нема насиља, како они то приказују

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је највећа пријетња безбједности у БиХ Кристијан Шмит који се лажно представља, додајући да је добро што ће се српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић сутра обратити на сједници Савјета безбједности УН.

Коментаришући Шмитов извјештај Савјету безбједности УН, Додик је рекао да он брани уставни поредак, а да је у Шмитовом извјештају поменут више од 50 пута у негативном контексту.

– Знају сви да лажу. Република Српска од када је ја водим је мирна, стабилна и усмјерена ка развоју. У Републици Српској нема насиља, како они то приказују – истакао је Додик.

Он је поновио да Шмит није именован у Савјету безбједности УН, да је БиХ неприхватљива уколико није уставна и да Република Српска неће остати у БиХ која није уставна.

– Шта је ту реторички проблематично? Шта треба да кажем, да не постоји Устав, да је он високи представник па да будем добар момак? Ја то нисам, наравно – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар