Предсједник РС

Додик: Српској су отете 83 надлежности – фокус наше политичке борбе биће на њиховом враћању

ЛАЖУ И ПЕТЉАЈУ СВИ КОЈИ ТВРДЕ ДА СРПСКА НЕШТО ОДУЗИМА БиХ – НАГЛАСИО ПРЕДСЈЕДНИК РС
  • У Дракулићу рекао: „Република Српска остаје завјет, као једна од двије српске државе. Српска је слободна, никада није боље стајала, остварује све своје уставне и друге обавезе, финансира све што је предвиђено законом, развија се и етаблирана је као трајна категорија“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће фокус политичке борбе у оквиру БиХ у наредном периоду бити умјерен на то да се Српској врате одузете надлежности.

– Република Српска остаје завјет, као једна од двије српске државе. Српска је слободна, никада није боље стајала, остварује све своје уставне и друге обавезе, финансира све што је предвиђено законом, развија се и етаблирана је као трајна категорија – рекао је Додик у бањалучком насељу Дракулић.

Он је подвукао да је једна од лажи, како каже, непријатеља Српске да Република Српска отима надлежности од БиХ.

– То се никада није дешавало. Измишљају, лажу, петљају. Дешавало се обрнуто, Српској су одузете 83 надлежности, тако да ћемо у наредном периоду фокус наше политичке борбе у оквиру БиХ усмјерити на то да јој се врате надлежности – навео је Додик.

Додик је истакао да је Српска дуг према страдалим Србима у ратовима који су се догодили на овим просторима, те да ју је потребно бранити и чувати као трајну категорију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар