Предсједник РС

Додик: Стејт департман и USAID финансирају пројекте уперене против Републике Српске

ЗА ПОДАТКЕ О СМРТИ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА МОЖЕ БИТИ ПОНУЂЕНА НАГРАДА ОД 500.000 КМ
  • Предсједник РС најавио долазак Сергеја  Лаврова у Бањалуку 17. септембра на освештавање темеља руске цркве, нагласивши да се ради о односима двије братске земље и два братска народа

МИНИСТАРСТВО спољних послова САД и USAID подривају Републику Српску јер финансирају пројекте разних невладиних организација да пишу негативно о РС, рекао је Милорад Додик, предсједник РС.

Он је нагласио да не оспорава право никоме у РС да пише, али да постоје евиденције свих који су примили новац од америчких органа, истичући да је споразум о давању тог новца под паском борбе против криминала и корупције усвојен на сједници Савјета министара без сагласности ентитета и надлежних органа.

Рекао је да већина тог новца треба да иде на сузбијање руског утицаја у БиХ, негирајући да ту постоје основе, те истиче да јавност треба да има увид ко финансира организације које дејлују у БиХ.

Говорећи о предстојећој посјети Сергеја Лаврова, руског министра спољних послова Бањалуци, рекао је да ће он доћи 17. септембра на освештавање темеља руске цркве у Бањалуци, те је нагласио да се ради о односима двије братске земље и два братска народа.

Говорећи о убиству Давида Драгичевића, рекао је да се размишља да се распише новчана награда за откривање информација о том случају, истичући да би могло бити понуђено и до 500.000 марака.

Нагласио је да он лично, Влада и Полиција РС немају ништа с тим предметом, те да се за све информације треба обратити Окружном тужилаштву.

Рекао је и да је ситуација у РС стабилна, да постоје политичке слободе да свако изрази своје мишљење, а да је економска ситуација све боља, те да ће с тим у вези у септембру бити повећане плате, одобрен још један додатак за пензионере, а наредне године да је планирано и ново повећање плата и у јавном и у приватном сектору.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Amerika-finansira-projekte-protiv-RS/493687

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар