Predsjednik RS

Dodik stigao u Soči – izložiće Putinu „sva važna pitanja“

PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE DVA PUTA GODIŠNJE RAZGOVARA SA ŠEFOM RUSKE DRŽAVE
  • Uoči susreta sa ruskim liderom, predsjednik Srpske rekao: „Odbacujem bilo kakvu mogućnost da postoji ruski uticaj. Ako postoji uticaj, onda je to zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda i to ću prenijeti Putinu“

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik doputovao je u Soči, gdje će se 30. septembra sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Uoči odlaska u Rusiju, Dodik je rekao da će to biti još jedna prilika da upozna predsjednika Ruske Federacije sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i na Balkanu, ali i da se još više unaprijedi odlična ekonomska saradnja.

On je odbacio tvrdnje o ruskom uticaju na Republiku Srpsku.

„Pokušaću u razgovoru pridobiti pažnju Putina za pitanja koja su ovdje važna, jer je očigledno da je izmišljena priča o malignom uticaju Rusije i služi za potrebe zemalja odakle dolaze finansijska sredstva“, rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska ima informacije o svemu što se radi, prenosi RTRS.

„Međutim, odbacujem bilo kakvu mogućnost da postoji ruski uticaj. Ako postoji uticaj, onda je to zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda i to ću prenijeti Putinu. Oni su oteli mnogo nadležnosti“, naveo je Dodik.

On je dodao da s ruskim predsjednikom razgovara dva puta godišnje.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar