Вијести Предсједник РС

Додик: Суд и Тужилаштво БиХ служе за политичке обрачуне у БиХ

„НЕ ПРИСЛУШКУЈУ МЕ САМО ОНИ, АЛИ ОВО ИМА И ДРУГУ ДИМЕНЗИЈУ…“

„То је оно што су из Савеза за промјене покушали да инкриминишу и врше притисак на Тужилаштво да спроведе одређене истраге. Тамо у том писму пише, а ја ћу га веома брзо доставити јавности, да нису могли наћи елементе за кривичну одговорност на неки други начин, него су тражили да се успостави прислушкивање”

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је са становишта система недопустиво то што је као предсједник Републике био прислушкиван, те да Суд и Тужилаштво БиХ нису нашли ништа против њега, као и да му нису упутили ни извињење.

„Добио сам писмо од Суда БиХ у којем ме обавјештавају да је то према мени чињено у неком ранијем периоду. Вјероватно ћу за овај период добити (писмо) за пар мјесеци поново. Ријеч је, наравно, о њиховим разлозима. Мене упућују да могу у складу са законом да провјерим зашто је то рађено тако да ћу то и учинити”, рекао је Додик новинарима у Прњавору.

Додик је рекао да је планирао наредних дана да о томе прича, наводећи да претпоставља о чему се ради.

„То је оно што су из Савеза за промјене покушали да инкриминишу и врше притисак на Тужилаштво да спроведе одређене истраге. Тамо у том писму пише, а ја ћу га веома брзо доставити јавности, да нису могли наћи елементе за кривичну одговорност на неки други начин, него су тражили да се успостави прислушкивање”, нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске поновио је да је он човјек којег прислушкују са свих страна.

„Не прислушкују ме само они, али ово има другу димензију, која се односи на чињеницу да се прислушкује предсједник Републике, без обзира што то њима помало и комично изгледа, али ово је недопустиво са становишта система, недопустиво је имајући у виду да након тога ништа нису пронашли и нису нашли ни начин да ми се извине због тога”, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, чак и ако су нешто пронашли током прислушкивања, зашто нису о томе обавијестили јавност или предузели неке радње него су га само обавијестили о томе.

„Ја сам увјерен да немају ништа ни на којем основу да као чињенице прикупе, али у сваком случају остаје горак утисак да Суд и Тужилаштво служе за политичке обрачуне у БиХ”, закључио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар