Главно Предсједник РС

Додик: Треба нам широка коалиција као штит од удара на Српску

ЦВИЈАНОВИЋ: СТАБИЛНА ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА ЈЕ ГАРАНТ СТАБИЛНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Предсједник РС указао да бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић стално покушава да наштети Републици Српској, као и међународни фактор предвођен ЕУ и САД који инструишу судије Уставног суда БиХ какве одлуке да донесу против Српске, као што је одлука о имовини. Истакао је да ће бити учињено све да се Српској врате одузете надлежности, без обзира на критике да је то сецесија
  • Нагласио да Република Српска жели ојачати присуство у Министарству иностраних послова у Савјету министара, јер је оно у претходном периоду потпуно девастирано и политиком према српском кадру коју је спроводила бивши министар из СДА Бисера Турковић

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је стабилна владајућа коалиција предуслов за стабилну Републику Српску, као и да унутар коалиције постоје јединство, доказана партнерства и пријатељства.

– Ако некада има неких размимоилажења, она се односе на брзину рјешавања одређених проблема и на динамику којом неки нису задовољни, али у суштини то није коалиција у којој неко некога хоће да превари, него коалиција која жели заједно да ради – рекла је Цвијановићева.

Истакла је да ће на састанку партија владајуће коалиције, који би требало да буде одржан сутра, бити сагласности о многим питањима, а вјероватно и о кадровима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је на потребу стварања широке коалиције као одбрамбеног механизма за политике које покушавају да наштете Српској.

Додик је напоменуо да постоји апсолутно политичко јединство владајуће коалиције која показује способност да синхронизовано дјелује када је ријеч о политичким питањима, али је истакао важност формирања широке коалиције која треба да обезбиједи двотрећинску већину у парламенту Српске.

Додао је да бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић стално покушава да наштети Републици Српској, као и међународни фактор предвођен ЕУ и САД који инструишу судије Уставног суда БиХ какве одлуке да донесу против Српске, као што је о имовини.

Истакао је да ће бити учињено све да се Српској врате одузете надлежности, без обзира на критике да је то сецесија.

Република Српска жели ојачати присуство у Министарству иностраних послова у Савјету министара, јер је оно у претходном периоду потпуно девастирано и политиком према српском кадру коју је спроводила бивши министар из СДА Бисера Турковић, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик, који је лидер СНСД-а, рекао је да је на данашњем састанку са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем у Бањалуци, осим функционисања органа на нивоу БиХ, разматрано и питање усаглашавања буџета на нивоу БиХ, као и спровођење ранијих договора о кадровским рјешењима.

Он је додао да је са Човићем разговарао и о унапређењу положаја Срба у Ливањском кантону.

Додик је рекао да га је Човић информисао о ситуацији у Хрватској, а он њега о ситуацији у Србији којој се у вези са Косовом намеће „да узме или остави неки споразум који се, иако није потписан, проглашава валидним“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар