Glavno Predsjednik RS

Formiraće se Kompenzacioni fond Republike Srpske

UREDBU SA ZAKONSKOM SNAGOM POTPISALA PREDSJEDNICA RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ

PREDSJEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je, na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS, Uredbu sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske.

Osim toga, predsjednica Republike donijela je Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici prihvatila Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske, pravnog nasljednika Fonda solidarnosti.

„Htjeli smo da formiramo fond u cilju sprječavanja štetnog uticaja virusa, da bi se tačno mogla voditi evidencija i znati koliko je sredstava skupljeno, koliko isplaćeno i za koje svrhe. To će biti fond isključivo za te potrebe“, rekla je Zora Vidović, ministar finansija RS, nakon današnje sjednice Vlade RS.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednice RS.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar