Предсједник РС

Пуповац: Кабинет Цвијановић обезбједио десет контејнера за страдалнике у Петрињи и Глини

ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ УКЉУЧИЛА СЕ У ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ „БАНИЈА ЈЕ НАША КУЋА“
  • Предсједник Српског народног вијећа Милорад ПУПОВАЦ: Предсједница Цвијановић је у року од непуних сат времена потврдила спремност да људима упути контејнере које је произвело предузеће из Козарске Дубице. Контејнери ће током дана стићи у Хрватску и биће подијељени људима из Глине и Петриње, којима су неопходни

ПРЕДСЈЕДНИК Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је за Срну да је кабинет предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић обезбиједио 50.000 КМ за набавку десет контејнера за смјештај најугроженијих породица у Глини и Петрињи.

– Желим још једном да изразим велику захвалност Републици Српској и предсједници Цвијановић, ово је велики гест, посебно зато што је направљен у тако кратком року и практично одмах након телефонског разговора – рекао је Пуповац.

Пуповац је истакао да се кабинету предсједнице Републике Српске обратио за помоћ у набавци контејнера, јер је то тренутно најважније за смјештај становништва које је у земљотресу остало без мјеста за становање.

– Предсједница Цвијановић је у року од непуних сат времена потврдила спремност да људима упути контејнере које је произвело предузеће из Козарске Дубице. Контејнери ће током дана стићи у Хрватску и биће подијељени људима из Глине и Петриње, којима су неопходни – истакао је Пуповац.

Пуповац је нагласио да ће десет контејнера из Републике Српске значајно помоћи људима да се смјесте, додајући да је Влада Хрватске данас обезбиједила 140 контејнера, који се дијеле на подручју Глине и Петриње.

Пуповац је додао да су потребе грађана у овим мјестима велике, те да осим контејнера недостају агрегати и кабанице.

– Након првих осјећаја ужаса и немоћи, сада се организује помоћ људима. Контејнери су приоритет за оне чије су куће потпуно уништене, али који желе остати на својим кућиштима. Кад је ријеч о храни, она је углавном обезбијеђена – истакао је Пуповац.

Пуповац је навео да су неки мјештани склоњени у привремене смјештаје на подручијима ова два града, неки су у сусједним општинама, гдје су им грађани уступили куће које не користе, док су неки отишли даље родбини и пријатељима.

– Током јучерашњег обиласка ова два града, видјели смо да је доста људи остало код својих кућа иако те куће нису усељиве. У њих не смију ни улазити, а камоли боравити, тако да је сад најхитније да им се обезбиједи смјештај у контејнерима – нагласио је Пуповац.

Пуповац је навео да је код грађана који су претрпјели огромна разарања домова и имовине страх и даље пристан, те да им је оваква помоћ од великог значаја.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар