Предсједник РС

Сенат Српске: Свим средствима се мора спријечити даља неуставна трансформација БиХ

ЦВИЈАНОВИЋ: СЕНАТ ТРАЖИ И ЈЕДИНСТВО СВИХ ФАКТОРА У РС ПОВОДОМ СТРАТЕШКИ ВАЖНИХ ПИТАЊА
  • Сенат РС предложио да се институције Српске, превасходно Народна скупштина, Влада, Уставни суд, АНУРС и све организације од јавног интереса, активно укључе у анализирање уставне структуре БиХ и ефеката неуставне трансформације преко пренесених надлежности

СЕНАТ Републике Српске закључио је данас да институције Српске на све начине, користећи сва расположива политичка и правна средства, треба да спријече било какву даљу неуставну трансформацију БиХ, изјавила је предсједник Републике Жељка Цвијановић.

„Потребно је исто тако да се изради одређена анализа да се види на који начин се могу ствари у оквиру БиХ вратити оном што је уставна структура каква је успоставила данашњу БиХ, а не каква долази из евентуалних имагинација или разних тумачења“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након сједнице Сената којом је предсједавала.

Она је истакла да Сенат предлаже да се институције Српске, превасходно Народна скупштина, Влада, Уставни суд, АНУРС и све организације од јавног интереса, активно укључе у процес анализе уставне структуре БиХ и ефеката неуставне трансформације преко пренесених надлежности.

Цвијановићева је нагласила да Сенат позива политичке факторе из Републике Српске да искажу јединство сваки пут кад се расправља или када је на дневном реду питање које је стратешки важно за Српску, јер се бави питањем њеног положаја, надлежности или статуса.

Сједници Сената присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар