Предсједник РС

The New York Times: Додик са 58 година игра кошарку и жели да РС има међународно признате границе

ПОРТАЛ ЊУЈОРШКОГ ЛИСТА ПОСЈЕЋА ДА ЈЕ У 2017. У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ ИГРАО СА АНДРЕЈОМ КИРИЛЕНКОМ
  • Портал наводи да су предсједник Српске и америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак поприлично дистанцирани, и да је сам Додик неколико пута рекао да му то одговара: „Искрено, живот ми је много бољи сада када ми не долази и не наређује шта да радим“

АМЕРИЧКИ дневни лист  The New York Times посветио је један обиман чланак предсједнику Републике Српске Милораду Додику, за којег каже да жели да докаже двије ствари – да је предсједник државе са међународно признатим границама и да још увијек, у 58. години, зна да игра кошарку као професионалац.

Портал тог листа наводи да је Додик у праву када је у питању кошарка, што је успио и да докаже.

„Редовно игра кошарку, иако се никада није професионално бавио овим спортом ван граница бивше Југославије. Он је прошле године показао да је вјешт с лоптом када је у Санкт Петербургу играо у тиму ветерана заједно са НБА звијездом Андрејем Кириленком“, наводи њујоршки лист.

Даље се наводи да Додик није у праву када је ријеч о РС, јер она „није држава већ аутономан ентитет у Босни и Херцеговини“.

Портал такође наводи да су предсједник Српске и америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак поприлично дистанцирани, и додаје да је сам Додик неколико пута рекао да му то одговара.

„Искрено, живот ми је много бољи сада када ми не долази и не наређује шта да радим“, цитирао је The New York Times Додика када је говорио о Кормаковој.

Између осталог, лист наводи и Додикове изјаве о тероризму у којима он говори да нису сви муслимани терористи, те да пет Бошњака обавља функције министара у Влади републике Српске.

Потом се додаје да је предсједник Српске неколико пута наглашавао да су западни лидери ти који су у БиХ уградили идеју мултикултуралности и да као таква мора бити сачувана без обзира на цијену.

„Могу ме оптуживати да сам лош човјек. Ја сам политичар и радим у интересу народа који овдје живи, а народ више не жели да живи овдје“, наводи портал ријечи Додика из једног интервјуа.

Њујорши портал на крају пише о Додиковој биографији и наводи да тренутно рачуна на предсједника Русије Владимира Путина као једног од најближих сарадника.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/NYT-o-Dodiku-Zna-da-igra-kosarku-i-distanciran-je-od-Kormakove/465278

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар