Predsjednik RS

The New York Times: Dodik sa 58 godina igra košarku i želi da RS ima međunarodno priznate granice

PORTAL NJUJORŠKOG LISTA POSJEĆA DA JE U 2017. U SANKT PETERBURGU IGRAO SA ANDREJOM KIRILENKOM
  • Portal navodi da su predsjednik Srpske i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak poprilično distancirani, i da je sam Dodik nekoliko puta rekao da mu to odgovara: „Iskreno, život mi je mnogo bolji sada kada mi ne dolazi i ne naređuje šta da radim“

AMERIČKI dnevni list  The New York Times posvetio je jedan obiman članak predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, za kojeg kaže da želi da dokaže dvije stvari – da je predsjednik države sa međunarodno priznatim granicama i da još uvijek, u 58. godini, zna da igra košarku kao profesionalac.

Portal tog lista navodi da je Dodik u pravu kada je u pitanju košarka, što je uspio i da dokaže.

„Redovno igra košarku, iako se nikada nije profesionalno bavio ovim sportom van granica bivše Jugoslavije. On je prošle godine pokazao da je vješt s loptom kada je u Sankt Peterburgu igrao u timu veterana zajedno sa NBA zvijezdom Andrejem Kirilenkom“, navodi njujorški list.

Dalje se navodi da Dodik nije u pravu kada je riječ o RS, jer ona „nije država već autonoman entitet u Bosni i Hercegovini“.

Portal takođe navodi da su predsjednik Srpske i američka ambasadorka u BiH Morin Kormak poprilično distancirani, i dodaje da je sam Dodik nekoliko puta rekao da mu to odgovara.

„Iskreno, život mi je mnogo bolji sada kada mi ne dolazi i ne naređuje šta da radim“, citirao je The New York Times Dodika kada je govorio o Kormakovoj.

Između ostalog, list navodi i Dodikove izjave o terorizmu u kojima on govori da nisu svi muslimani teroristi, te da pet Bošnjaka obavlja funkcije ministara u Vladi republike Srpske.

Potom se dodaje da je predsjednik Srpske nekoliko puta naglašavao da su zapadni lideri ti koji su u BiH ugradili ideju multikulturalnosti i da kao takva mora biti sačuvana bez obzira na cijenu.

„Mogu me optuživati da sam loš čovjek. Ja sam političar i radim u interesu naroda koji ovdje živi, a narod više ne želi da živi ovdje“, navodi portal riječi Dodika iz jednog intervjua.

Njujorši portal na kraju piše o Dodikovoj biografiji i navodi da trenutno računa na predsjednika Rusije Vladimira Putina kao jednog od najbližih saradnika.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/NYT-o-Dodiku-Zna-da-igra-kosarku-i-distanciran-je-od-Kormakove/465278

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar