Предсједник РС

Вучић: За Србију ће бити лакше ако победи Доналд Трамп

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ЗАМОЛИО КРИЗНИ ШТАБ ДА НЕ ЗАТВАРА УГОСТИТЕЉСКЕ ОБЈЕКТЕ
  • „Приштина се обавезала на ЗСО, потребно је да се испуне ствари око регионалне полиције и не могу да измишљају нове споразуме“, рекао је Вучић и додао да Албанци на Космету не желе компромис у дијалогу са Београдом већ само међусобно признање
  • Поводом оптужби да ће издати Косово и „косовски завјет“, Вучић је рекао да ту причу слуша већ осам година и да све вријеме ради искључиво за интересе српског народа
  • Моја је одлука била да одем у Подгорицу: „Митрополит Амфилохије је био велики народни трибун, који је подигао цркву у Црној Гори из ничега

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић упознао је нове министре у Влади са тачкама које су усаглашене током дијалога Београда и Приштине и указао им на чињеницу да Србија не може да прихвати да Приштина не испуни своје обавезе из претходно потписних споразума.

Према његовим ријечима, три су важне теме – прва Косово, друга БДП и трећа корона вирус.

Када је у питању корона вирус, Београд је још израженије жариште, и све више је проблема у главном граду.

Вучић је изјавио и да је замолио чланове Кризног штаба за сузбијање вируса корона да, уколико је могуће, не доносе одлуку о затварању угоститељских објеката.

Молим људе из Кризног штаба, ако је могуће, да не затварамо угоститељске објекте, да не останемо без прихода. Ако то није могуће, спровешћемо у дело оно што Кризни штаб буде тражио“, рекао је Вучић.

Он је оцијенио да се епидемиолошка ситуација у Србији, посебно у Београду, усложњава, да вирус корона прави све веће проблеме, да су болнице све пуније и да је хоспитализовано скоро 2.000 људи.

Наша молба грађанима је да се придржавају мера“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након посебне сједнице Владе Србије.

Он је навео да ће све компаније које граде болницу у Батајници радити у три смјене да би и ова здравствена установа почела да ради 1. децембра, чиме ће се значајно повећати болнички капацитети.

Говорећи о рјешавању косовског питања, Вучић је рекао да Србије не може да прихвати да они с којима разговара о томе не испуне своје обавезе из претходних споразума.

Он је истакао да је Заједница српских општина (ЗСО) безусловна обавеза предвиђена Бриселским споразумом.

Они су се обавезали на ЗСО, потребно је да се испуне ствари око регионалне полиције и не могу да измишљају нове споразуме“, рекао је Вучић и додао да Албанци на Космету не желе компромис у дијалогу са Београдом већ само међусобно признање.

Он истиче да је Србији потребан компромис, јер јој је потребан мир.

Поводом оптужби да ће издати Косово и „косовски завјет“, Вучић је рекао да ту причу слуша већ осам година и да све вријеме ради искључиво за интересе српског народа.

Вучић је поручио да је једино такмичење у коме Србија жели да учествује са државама региона у економији и да је поносан јер је остварен најмањи пад БДП-а у трећем кварталу.

„Успели смо некако да бранимо наше националне интересе на Космету и да имамо најбољу економију у Европи. У трећем кварталу имамо пад од минус 1,3 одсто, што је место број један за Србију. Најбољи смо у Европи. То су одличне вести“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије каже да је његова одлука била да оде у Подгорицу на сахрану блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и ода почаст једном харизматичном и великом човјеку.

„Био је велики народни трибун, који је подигао цркву у Црној Гори из ничега“, рекао је Вучић и додао да зна ко тим доласком није био задовољан.

Он каже да је током посјете Подгорици сагледао шта још Србија може да уради за Србе у Црној Гори.

Некима није јасно колико је важна порука јединства коју смо исказали. Мој посао је да будем председник свих грађана. Трудимо се да помогнемо и нашем народу у Републици Српској и Црној Гори. Да не помажемо било би им неупоредиво теже“, рекао је Вучић.

Говорећи о предсједничким изборима у САД, Вучић је рекао да би за Србију било лакше да побиједи Доналд Трамп.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар