Предсједник РС

За Дан РС опет свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у „Борику“ и пријем у Банским дворима

ПРВОМ СЈЕДНИЦОМ ОДБОРА ЗА ПРОСЛАВУ ПРЕДСЈЕДАВАО ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ МИЛОРАД ДОДИК
  • Дан Републике Српске биће обиљежен у свим градовима и општинама РС, као и у Брчко Дистрикту

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик предсједавао je данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске.

На сједници, која је одржана у Палати Републике, конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик“, као и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

– Програмом је предвиђена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Културном центру Бански двор, као и полагање вијенаца и цвијећа на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, српском војничком спомен-гробљу “Мали Зејтинлик”, Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића – наводи се у саопштењу Кабинета предсједника Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, биће обиљежен Дан Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар