РС и матица

Авионске моторе Војске Србије ремонтоваће бијељински завод „Орао“

УГОВОР КОЈИ СУ ПОТПИСАЛИ МИНИСТРИ СТЕФАНОВИЋ И ПЕТРИЧЕВИЋ НА 3,7 МИЛИОНА ЕВРА

МИНИСТАР одбране Србије Небојша Стефановић оцијенио је да ће потписивање уговора о ремонту мотора за млазне борбене авионе ВС са Ремонтним заводом из Бијељине омогућити оспособљавање додатног броја авиона у Ратном ваздухопловству.

Како је наведено у саопштењу, уговор предвиђа ремонт мотора „Ролс ројс Вајпер“ какве користе авиони Г-4 „Супергалеб“ и „Орао“.

Вриједност уговора, који је потписан између Управе за логистику Генералштаба Војске Србије, предузећа Југоимпорт-СДПР и Ремонтног завода „Орао“ из Бијељине, износи 3,7 милиона евра и представља један од најзначајнијих појединачних уговора који Министарство одбране и Војска Србије има са једном компанијом намјенске индустрије из Републике Српске.

„То је уз процес модернизације један од кључних пројеката који у овој години и у наредним годинама Министарство одбране жели да спроведе, како би повећало капацитете не само Ратног ваздухопловства већ и читаве Војске. Такође, на овај начин се и практично инвестира у предузеће ‘Орао’, које у овом делу Европе једино може да спроведе ремонт овакве врсте мотора, а тиме истовремено инвестирамо и у братску Републику Српску“, навео је Стефановић.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић захвалио је министру Стефановићу на указаном гостопримству, нагласивши да је данас потписан уговор са компанијом „Орао“ из Бијељине само један у низу уговора које је Министарство одбране Србије до сада закључило са том и са другим компанијама намјенске индустрије Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар