РС и матица

Брнабић: Београд се поноси специјалним и паралелним везама са Српском

„МИ МОРАМО ДА МЕАНДРИРАМО ИЗМЕЂУ ИЗАЗОВА, АЛИ У ТОМЕ ИМАМО ЈАСАН ПРАВАЦ“
  • Нагласила: Србија ће успјети да заштити и сачува своје националне и државне интересе иако је под огромним притиском великих сила по питању Косова и Метохије

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла је да је Република Српска данас јака и стабилна и да се Београд поноси специјалним и паралелним везама.

Брнабићева је истакла да данас у Српској постоје вртићи и здравствене установе које се зову „Србија“, што није супротно Дејтонском споразуму и поштовању БиХ.

– Имамо финансијска улагања Србије у Републику Српску, а градимо и ауто-пут – рекла је Брнабићева.

Она је истакла да ће Србија успјети да заштити и сачува своје националне и државне интересе иако је под огромним притиском великих сила по питању Косова и Метохије.

Брнабићева је навела да Србију чекају тешки дани, додајући да власт до сада ништа није крила од народа, нити ће то чинити убудуће.

– Ми морамо да меандрирамо између изазова. Али, и у том меандрирању увијек имамо јасан правац, а то је да Србија штити своје државне и националне интересе – рекла је Брнабићева за Телевизију Пинк.

Она је навела да Вучићу нико не може да оспори оно што је учинио у борби за Косово и Метохију, јер је ту тему, како каже, вратио за преговарачки сто, додајући да је знатно допринио и јачању Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар