RS i matica

Brnabić: EU će teško popraviti sliku o sebi koju je u Srbiji o sebi stvorila tokom epidemije

NAGLASILA DA SRBIJA GRADI PARTNERSTVO I POVJERENJE SA KINOM – RUSIJU NIJE NI POMENULA
  • U intervjuu „Politici“ rekla: „U jednom trenutku kada je kriza bila na vrhuncuimali smo utisak da Evropskoj komisiji smeta što Srbija ima nečiju pomoć. Kao da im je žao što nismo postali masovna grobnica samo da bismo bili dobri
  • Odmah se i korigovala, ukazavši: Taj imidž će EU brzo popraviti u Srbiji, jer je to u interesu građana Srbije, budući da najveći deo, 65 odsto stranih investicija dolazi iz EU, a između 65 i 70 odsto srpskog izvoza ide u Uniju

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je da će EU teško popraviti imidž u Srbiji koji je izgubila tokom epidemije virusa korona.

„U jednom trenutku kada je kriza bila na vrhuncu, imali smo utisak da Evropskoj komisiji smeta što Srbija ima nečiju pomoć. Kao da im je žao što nismo postali masovna grobnica samo da bismo „bili dobri“, rekla je Brnabićeva u intervjuu za „Politiku“ koji će sutra biti objavljen u cjelosti.

Ona se nada da će se taj imidž EU brzo popraviti u Srbiji, jer je to u interesu građana Srbije, budući da najveći dio, 65 odsto stranih investicija dolazi iz EU, a između 65 i 70 odsto srpskog izvoza ide u Uniju.

Brnabićeva je naglasila da Srbija, i pored toga što je najbliža i sljedeća na redu za punopravno članstvo u EU, gradi partnerstvo i povjerenje sa Kinom.

Biti na te dvije pozicije, prema riječima Brnabićeve, zahtjeva mnogo rada, ali odražava političko umjeće i donosi fenomenalne ekonomske pozicije i benefite za građane Srbije.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar