РС и матица

Брнабић: Србија неће на Самит ЕУ – западни Балкан 6. децембра у Тирани

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ СРАМОТНА ИЗЈАВА СТАНА О ИМЕНОВАЊУ РАШИЋА ЗА МИНИСТРА
  • Ана БРНАБИЋ: Чекали смо да видимо шта ће ЕУ рећи о именовању Рашића и дочекали још једну срамну изјаву портпарола високог представника ЕУ за спољну политику Петера Стана да Београд и Приштина раде у складу са обавезујућим споразумима о дијалогу, као и на хитном повратку косовских Срба у све приштинске институције
  • Упозорила: ЕУ почети да поштује вредности које пропагира или нема више потребе да Србија у оваквој фарси учествује

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да именовање Ненада Рашића за министра самопроглашеног Косова за заједнице и повратак није само у супротности са Бриселским споразумом, већ и са вољом народа исказаној на изборима, те да је реакција ЕУ срамота.

Брнабићева је поручила да Србија неће присуствовати Самиту ЕУ – Западни Балкан 6. децембра у Тирани.

– Чекали смо да видимо шта ће ЕУ рећи о именовању Рашића и дочекали још једну срамну изјаву – рекла је Брнабићева поводом позива портпарола високог представника ЕУ за спољну политику Петера Стана да Београд и Приштина раде у складу са обавезујућим споразумима о дијалогу, као и на хитном повратку косовских Срба у све приштинске институције.

Брнабићева је навела да „после овакве срамотне изјаве ЕУ, само још једне у низу, нема никакве потребе да Србија више учествује на самитима о западном Балкану“, преноси РТС.

– Поново питам – након што 10 година Приштина није имплементирала Бриселски споразум чији је ЕУ гарант, након што је Србима на КиМ ускраћено право гласа ове године, и то два пута, на шта је ЕУ реаговала једном реченицом у извјештају о напретку, и након што Приштина именовањем Рашића наставља да ниподаштава јасно исказану вољу српског народа на Космету, дакле питам ЕУ – гдје су те европске вриједности, гдје је демократија, гдје нестаде владавина права? – рекла је премијер Србије.

Она је поручила да ће ЕУ почети да поштује вриједности које пропагира или нема више потребе да Србија у оваквој фарси учествује.

– Први пут Србија неће присуствовати Самиту ЕУ – западни Балкан који ће се одржати 6. децембра у Тирани – нагласила је Брнабићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар