Одабрано РС и матица

Будимир: Мржњом којом су се служили лидери опозиције треба да се позабави правосуђе

ОПОЗИЦИЈА ЈЕ ОД САМОГ ПОЧЕТКА ПОКУШАЛА ДА ИЗВЕДЕ ПРЕВРАТ МИМО ИЗБОРНЕ ВОЉЕ
  • Жељко БУДИМИР: На митинзима, нарочито послије 2. октобра, опозиција и водећи лидери опозиције, Јелена Тривић и Бранислав Бореновић, као и остали лидери, показали су нешто што ја нисам видио од деведесетих година на јавној сцени у Републици Српској и БиХ. Показали су мржњу

ПРОФЕСОР међународних односа Жељко Будимир изјавио је да је изненађен говором мржње који је опозиција користила у изборном и постизборном процесу против власти, као и да би овакво понашање требало да буде предмет одређених опсервација правосуђа у Републици Српској.

– На митинзима, нарочито послије 2. октобра, опозиција и водећи лидери опозиције, Јелена Тривић и Бранислав Бореновић, као и остали лидери, показали су нешто што ја нисам видио од деведесетих година на јавној сцени у Републици Српској и БиХ. Показали су мржњу – рекао је Будимир.

Будимир је за Срну истакао да су напади на лидера СНСД-а Милорада Додика, али и његову породицу, били учестали, као и да је опозиција од самог почетка покушала да уради противправни преврат мимо изборне воље, грађана и мимо свих принципа демократије и понашања у складу са демократском политичком културом.

Према његовим ријечима, важно је да је народ све ово препознао на изборима.

– Са једне стране имате једну пристојну и уздржану кампању каква и треба да буде, цивилизована, а од стране опозиције, прије свега ПДП-а и СДС-а, а нарочито ПДП-а, сте имали кориштење свих могућих средстава против политичких противника – закључио је Будимир.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар