Главно РС и матица

Цицовић: Сви регионално значајни пројекти дошли су из нашег народа

ПРЕДСТАВНИШТВО РС У СРБИЈИ ВЕЋ СЕДМУ ГОДИНУ ОБИЉЕЖАВА 9. ЈАНУАР И 28. ФЕБРУАР
  • Шеф Представништва Млађан ЦИЦОВИЋ: „Сарадња Српске и Србије је нешто што вриједи показати, јер је први пут ситуација да заједно и Србија и Српска дефинишу све стратешке пројекте. Више нам се путеви не размимоилазе, путеви нам иду у истом правцу и то гарантује будућност нашег народа на овим просторима

ШЕФ Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је обиљежавање Дана Републике Српске и дана када је донесен први Устав Српске исто важно у Србији као и у Српској, јер се у тим приликама на најбољи начин показује колико је српски народ јединствен.

Имамо шта рећи, јер од највиших званичника и Српске и Србије увијек чујете да је најважније да ми у региону добро сарађујемо, да ми своју будућност видимо у изузетно успјешној регионалној сарадњи, јер сви тренутни пројекти који су регионалног типа и који се разматрају, као што је `мини-Шенген`, су дошли из нашег народа”, нагласио је Цицовић.

Цицовић је у колажној емисији овим поводом, која је емитована на РТРС-у и РТС-у, рекао да је сарадња Српске и Србије нешто што вриједи показати, јер је први пут ситуација да заједно и Србија и Српска дефинишу све стратешке пројекте.

Више нам се путеви не размимоилазе, путеви нам иду у истом правцу и једноставно то је нешто што сигурно гарантује будућност нашег народа на овим просторима”, истакао је Цицовић и додао да Представништво Републике Српске у Србији жели да на најбољи начин подстакне сарадњу двије Републике и да пуни допринос тим односима.

Он је навео да је, због епидемије вируса корона, осмишљено да ова два значајна датума ове године свечано буду обиљежена кроз колажну тв емисију, у којој је показано све што је Република Српска данас и што жели да буде у будућности.

Цицовић је нагласио да је изузетно важна сарадња Српске и Србије која је протеклих седам година на изузетно високом нивоу.

“Имајући у виду да будућност нашег народа зависи од тога колико ћемо квалитетно успјети да урадимо све што је наша обавеза, прије свега на очувању нашег националног идентитета, језика, културе, писма, вјере, и колико ћемо успјешно на најбољи начин да представимо јединство културног, етничког и језичког простора, толико ће и наша будућност на овим просторима бити извјесна”, истакао је Цицовић.

Он је подсјетио да Представништво Републике Српске у Србији седму годину заредом обиљежава Дан Републике Српске 9. јануар и 28. фебруар, дан када је донесен први Устав Републике Српске, датуме који су изузетно важни за Српску.

“Имајући у виду чињеницу да је Република Српска 9. јануара 1992. године настала у миру, потпуно је јасно да нам је изузетно важан датум када је донесен Устав, јер тада је српски народ у БиХ показао потпуну зрелост, да жели да гради Републику Српску која је правно уређена, која има свој Устав”, рекао је Цицовић.

Цицовић је подсјетио да је у петак, 26. фебруара, у Београду организована трибина о изазовима којима је тренутно изложена Република Српска, а на којој су учествовали еминентни политички аналитичари из Српске, Србије и свијета.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар