Одабрано РС и матица

Цвијановић: Акциони план за развој Подриња важан је за 30 општина

ПРЕМИЈЕРКЕ СРБИЈЕ И СРПСКЕ: РАД НА ДЕКЛАРАЦИЈИ О ОПСТАНКУ СРПСКЕ НАЦИЈЕ У ПУНОМ ЈЕКУ
  • Ана БРНАБИЋ: Сарадња са Републиком Српском веома је високо на листи приоритета Владе Србије и биће интензивирана у наредном периоду. Потписана су четири конкретна споразума, а разговарано и о многим другим областима у којима постоји кооперација

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић потврдила је да се ради на Декларацији о опстанку српске нације и да ће она ускоро бити представљена.

Брнабић је рекла да на тој декларацији раде тимови Србије и РС, прије свега из кабинета предсједника Србије Александра Вучића и предсједника РС Милорада Додика, као и кабинета предсједница двије владе, али и професори, академици, организације цивилног друштва и други.

„То иде својим током и надам се да ће ускоро Декларација бити представљена. Боље да је завршимо како треба, а не само да то урадимо декларативно”, истакла је Брнабић..

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић је рекла, такође, да је то озбиљан документ и да зато треба у његовој изради да учествује много стручњака, како би што квалитетније била направљена Декларација.

Рекла је да не треба журити са тим и изразила очекивање да ће то ускоро бити усвојено на нивоу влада и послато парламентима.

Брнабић истакла и да је сарадња са Републиком Српском веома високо на листи приоритета Владе Србије и да ће бити интензивирана у наредном периоду.

Брнабић је казала да су након заједничке сједнице потписана четири конкретна споразума, а да је разговарано и о многим другим областима у којима постоји кооперација.

Оцијенила је да треба унапредити прекограничну сарадњу и боље искористити фондове ЕУ.

Жељка Цвијановић је нагласила да је задовољна што се наставља и унапређује сарадња Србије и Српске, а посебно што је, како је рекла новинарима, усвојен нови Акциони план за програм развоја Подриња, који ће бити важан за неколико стратешки пројеката.

Ријеч је, додала је, о пројектима у области туризма, саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре, привреде, водопривреде, шумарства, енергетике…

„Све то представља огромну развојну шансу и за Србију и за РС, а поготово са аспекта 30 општина у том крају”, рекла је Цвијановић, на заједничкој прес-конференцији са Аном Брнабић.

Танјуг

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар