РС и матица

Дачић: Пленковићу, извини што не знам да пјевам „Лили Марлен“ ни Томпсонове пјесме

ПОРУЧИО МУ ДА ЋЕ УБУДУЋЕ РЕАГОВАТИ САМО АКО ИЗЈАВИ ДА СУ УСТАШЕ ОСЛОБОДИЛЕ БЕРЛИН
  • Хрватском премијеру `отписао` да би и Хрватима било боље да су се задржали на шлагерима. Па га подсјетио:Срби су срушили пакт са Хитлером 27. марта 1941., а Хрвати су 10. априла са цвећем и одушевљењем дочекали Немце у Загребу”

ШЕФ српске дипломатије, Ивица Дачић, поручио је хрватском премијеру Андреју Пленковићу да више неће реаговати на његове ријечи осим, како је навео, ако не изјави да су хрватске сатније ослободиле Берлин заједно са Црвеном Армијом.

У одговору Пленковићу, који је шефа српске дипломатије назвао „неуспјешним шлагер певачем”, Дачић каже:

„Извини Пленковићу, не знам да певам Лили Марлен или Томпсонов ‘За дом спремни’. А и вама, Хрватима, боље је било да сте се задржали на шлагерима”.

У изјави Танјугу, Дачић констатује да Пленковић сваки дан напада Србију јер му је потребан непријатељ да би, како каже, „побољшао свој рејтинг анемичног политичара”.

„Хрватски премијер Андреј Пленковић очигледно нема шта друго да ради, осим што сваког дана напада Србију, тако да је Хрватска данас земља која је у свађи са Србијом, Словенијом, Босном и Херцеговином и Мађарском, скоро са свим својим суседима”, навео је шеф српске дипломатије који се, иначе, налази у посјети Индији.

За личне увреде које му је Пленковић упутио, Дачић каже да нису важне, али да то што је скандалозном назвао изјаву „да је Хрватска била на страни Хитлера у Другом светском рату”, показује да он не зна оно што и дјеца знају:

„Да је Хрватска 15. јуна 1941. приступила Тројном пакту Немачке, Италије и Јапана, и да је остала верна Хитлеру и после његовог самоубиства 30. априла 1945. Наиме, у Загреб су партизани ушли тек 8. маја, чак и после капитулације Немачке, усташе су се бориле. Срби су срушили пакт са Хитлером 27. марта 1941., а Хрвати су 10. априла са цвећем и одушевљењем дочекали Немце у Загребу”.

Дачић констатује и да је Пленковић нешто помијешао.

Хрвати су се, подсјећа, борили код Стаљинграда, али на страни Хитлера.

Дачић Пленковића поново подсјећа и да су Срби у Хрватској морали да носе плаве траке, гдје су били чак и концентрациони логори за дјецу, што нигдје у Европи није постојало.

Гдје се још у Европи користе нацистички поздрави, осим у Хрватској, запитао је Дачић и поручио:

„Није скандал што ја то спомињем, скандал је порицање злочина и њихова релативизација. И као што ћу се увек борити против рехабилитације Недића и осталих издајника и злочинаца у Србији, увек ћу дизати глас против оних који рехабилитују НДХ и релативизују усташке злочине”.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар