Главно РС и матица

Дачић Пленковићу: Ми нисмо били на страни Хитлера нити смо убијали Јевреје – заиста нисмо исти

ПОРУЧИО МУ И ДА СУ ЈЕВРЕЈИ У НДХ МОРАЛИ ДА НОСЕ ЖУТЕ, А СРБИ – ПЛАВЕ ТРАКЕ

ОВО што Хрватска ради данас је глупост, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић, у одговору хрватском премијеру Андреју Пленковићу, и поручио да је тачно да нисмо једнаки.

„Нисмо исти, јер мислимо да је ово што Хрватска ради чиста глупост, и да је боље да се бавимо развојем наших односа него да водимо дипломатски рат. И Пленковић све то зна, али мисли да му то доноси политичке поене. И то је жалосно”, навео је Дачић у изјави за ТВ Н1.

У одговору Пленковићу, који је раније рекао да „није добро користити ријеч рат” ни у дипломатском или другом смислу, те да „нисмо исти, нисмо били и у будућности нећемо бити исти”, Дачић је прецизирао да је у претходној поруци Хрватској говорио о дипломатском рату.

„Тачно је да нисмо једнаки, ми нисмо били на страни Хитлера, нисмо вршили Холокауст над Јеврејима и Хрватима, нисмо терали Хрвате да носе обележја као што су Срби и Јевреји морали да носе за време Другог светског рата, Јевреји жуте, а Срби плаве траке”, навео је Дачић, који се налази у посети Индији.

Шеф српске дипломатије одговорио је Пленковићу да нисмо исти и зато што „Србија не негира злочине, него их кажњава”.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар