РС и матица

Дачић: Шовинистичко-милитаристичка је политика Алије Изетбеговића и његовог ученика Звиздића и СДА

„УКАЗАО САМ ДА ЗАЈЕДНИЧКИ ИНТЕРЕС У БиХ ТРЕБА ДА БУДЕ РАВНОПРАВНОСТ ТРИ НАРОДА И ДВА ЕНТИТЕТА“
  • „Алија Изетбеговић је председничким декретом 1. августа 1992. године позвао муџахедине из целог света у Свети рат, Џихад. И било их је десетак хиљада, од чега је 1200 остало да живи у БИХ са држављанством. Међу њима су била и двојица учесника напада од 11. септембра 2001. године у Њујорку. Њихов циљ је био исламски поредак у БИХ, а за то је потребно чекати да муслимани постану већина”
  • „Према последњем попису из 2013. године, за који постоје огромне сумње у регуларност, Бошњака има 50,11 одсто, Срба 30,78 одсто, а Хрвата 15,43 одсто. По Алији Изетбеговићу и СДА, створили су се услови за исламски поредак, што значи промену Дејтонског споразума и стварање унитарне државе са муслиманском већином. О томе сам говорио: да то БИХ никад није била, нити ће бити исламска држава”

НИСАМ рекао да у БИХ не треба да живе муслимани, већ да муслимани треба да схвате да је БИХ држава равноправних народа, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић одговарајући одлазећем Председавајућем Већа министара Босне и Херцеговине Денису Звиздићу.

Дачић је то рекао у изјави за Танјуг поводом Звиздићевог реаговања у коме је његову јучерашњу изјаву на Сабору СНСД-а у Лакташима, да заједнички интерес свих у БИХ треба да буде равноправност сва три народа и два ентитета, и да БиХ није, нити ће бити муслиманска држава, назвао „шовинистичко-милитаристичком”.

„Није моја изјава шовинистичко-милитаристичка, већ је шовинистичко-милитаристичка панисламска политика Алије Изетбеговића и његовог ученика Дениса Звиздића и СДА”, поручио је Дачић, преноси Танјуг.

Дачић је указао да Звиздић зна, а прећуткује, да се Алија Изетбеговић још 1970. године у Исламској декларацији заложио за стварање исламске државе од Марока до Индонезије.

„Написао је да је исламско друштво без исламске власти недовршено и немоћно, да се исламски поредак може остварити само у земљама у којима муслимани представљају већину становништва, да нема ни мира ни коегзистенције између исламске вере и неисламских друштвених и политичких институција, и, на крају, да исламски покрет треба и може прићи преузимању власти чим је бројно толико снажан да може не само срушити постојећу неисламску, него и изградити исламску власт”, навео је Дачић.

Он подсећа да је зато Изетбеговић председничким декретом од 1. августа 1992. године позвао муџахедине из целог света у Свети рат, Џихад.

„И било их је десетак хиљада, од чега је 1200 остало да живи у БИХ са држављанством. Међу њима су била и двојица учесника напада од 11. септембра 2001. године у Њујорку. Њихов циљ је био исламски поредак у БИХ, а за то је потребно чекати да муслимани постану већина”, навео је Дачић.

Он је указао да је по резултатима пописа из 1948. године Срба било 44,3 одсто, муслимана 30,7 одсто, а Хрвата 23, 9 одсто.

Он је додао да према последњем попису, за који постоје огромне сумње у регуларност, из 2013. године Бошњака има 50,11 одсто, Срба 30,78 одсто, а Хрвата 15,43 одсто.

„По исламистима, односно по Алији Изетбеговићу и СДА, створили су се услови за исламски поредак, што значи промену Дејтонског споразума и стварање унитарне државе са муслиманском већином. О томе сам говорио, да то БИХ никад није била, нити ће бити исламска држава”, поручио је Дачић.

Звиздић је јуче у опширном реаговању на Дачићеву изјаву на Сабору СНСД рекао да је то „злонамерна порука мржње”, и оценио је као „шовинистичко-милитаристичку”, пренела је Фена.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар