Вијести РС и матица

Ђурић: Курти није укинуо таксе – на перфидан начин поставља нове баријере

„СИТУАЦИЈА СЕ НЕ ДЕЕСКАЛИРА И НА ВРАЋА НА СТАЊЕ ПРЕ УВОЂЕЊА АНТИЦИВИЛИЗАЦИЈСКИХ ТАКСИ“
  • Упозорио да је само најавио орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да технички премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти није укинуо таксе на робу из централне Србије и не треба насједати на лажне вијести.

„Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом”, нагласио је Ђурић у саопштењу.

Овим се, истакао је он, ситуација не деескалира и не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Ђурић је навео да Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији и наглашава да је ова одлука представа намењена делу међународне заједнице.

„Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију, закључио је Ђурић, преноси Танјуг.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар