РС и матица

Додик: И Срби у Српској Сретење доживљавају као свој национални и државни празник

„СРБИЈА ДАНАС ИМА ЈАСАН ПУТ И ЛИДЕР ЈЕ У МНОГИМ ОБЛАСТИМА У РЕГИОНУ“
  • „Србија данас има упечатљив период развоја захваљујући напорима које улаже руководство на челу са предсједником Александром Вучићем. Сваке године када обиљежавамо овај празник, напредак је несумњив… То је она Србија која напредак заслужује, која је дуго чекала, таворила под комунизмом, која се није сналазила на најбољи начин у вријеме распада бивше Југославије“
  • „Веома је значајно да се Србија вратила својој државности, да је иживјела илузије бивших Југославија, које су биле уперене ка томе да се сруши српски државни и национални идентитет. Србија данас без оклијевања чини све да буде изграђена, демократска, јака и стабилна заједница“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Београду да Сретење – Дан државности Србије, Срби у Републици Српској доживљавају као свој национални и државни празник.

„Сретење је важно зато што је везано за два историјска датума за Србе, а то је 1804. и 1835. година, прва – кад је подигнут устанак, а друга – када је Србија тога времена добила најдемократскији устав који је чак по својим слободним интерпретацијама или либералним рјешењима био изван онога што је тадашња Европа била“, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да Србија данас има упечатљив период развоја захваљујући напорима које улаже руководство на челу са предсједником Александром Вучићем.

„Можемо да примијетимо да је сваке године када обиљежавамо овај празник, напредак несумњив на економском, инфраструктурном и социјалном плану. То је она Србија која напредак заслужује, која је дуго чекала, таворила под комунизмом, која се није сналазила на најбољи начин у вријеме распада бивше Југославије“, рекао је Додик.

Он је указао да данас Србија има јасан пут и да је путоказ и лидер у многим областима у региону, а понеким и у свијету „као што је то прича о борби против пандемије“.

Додик је изразио захвалност и честитао свим грађанима Србије и свим Србима данашњи Дан државности.

„Веома је значајно да се Србија вратила својој државности, да је иживјела илузије бивших Југославија, које су биле уперене ка томе да се сруши српски државни и национални идентитет. Србија данас без оклијевања чини све да буде изграђена, демократска, јака и стабилна заједница“, поручио је Додик.

У Србији је полагањем вијенаца, свечаном државном церемонијом у Орашцу, те додјелом ордена у Београду обиљежен Дан државности.

Србија спремна да вакцинама помогне и ФБиХ

Милорад Додик је прије церемоније разговарао је са Предсједником Србије Александром Вучићем.

Вакцине су биле главна тема.

Поручено је да ће Србија помоћи Републици Српској и кад је у питању донација вакцина, али и вакцинација медицинских радника.

Александар Вучић каже да је Србија спремна да помогне и Федерацији БиХ.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик данас ће о томе обавијестити руководство ФБиХ уколико су уопште спремни да прихвате помоћ која долази из Србије.

(АТВ)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар