РС и матица

Додик у Београду разговарао с Вучићем о изградњи аеродрома код Требиња

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ: ИМАЛИ СМО НА КРАЈУ ПЕТ МИНУТА И ЗА ЈЕДНУ БРЗУ ПАРТИЈУ
  • Милорад ДОДИК најавио да ће Срби и Хрвати креирати заједничку изјаву како БиХ може да функционише и да, уколико не буде прихваћена, једино је рјешење раздруживање
  • Нагласио је да раздруживање не значи рат, једино уколико би међународни интервенционизам продуковао тако нешто

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Београду о изградњи аеродрома у Требињу.

Вучић је фотографију сусрета објавио на свом Инстаграм налогу, уз коментар да је било ријечи о изградњи аеродрома у Требињу.

Управо завршио разговор са Милорадом Додиком, српским чланом Председништва БиХ, о изградњи аеродрома у Требињу. Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Београду о изградњи аеродрома у Требињу.

Вучић је фотографију сусрета објавио на свом Инстаграм налогу, уз коментар да је било ријечи о изградњи аеродрома у Требињу.

„Управо завршио разговор са Милорадом Додиком, српским чланом Председништва БиХ, о изградњи аеродрома у Требињу. Имамо и пет минута за једну брзу партију“, написао је Вучић.

Додик је најавио да ће Срби и Хрвати креирати заједничку изјаву како БиХ може да функционише и да, уколико не буде прихваћена, једино је рјешење раздруживање.

Додик је навео да раздруживање не значи рат, једино уколико би међународни интервенционизам продуковао тако нешто.

Он је поновио да нигдје није забрањено да Република Српска спроведе референдум, те да Срби имају право да размишљају о томе и да би требало да им буде прихваћено право на самоопредјељење.

Додик је истакао да се и Хрватска отворено залаже за статус Хрвата у БиХ.

БиХ је погрешна земља, погрешно конципирана. Све више људи говори да је БиХ пропала, неодржива, сложена, држава“, рекао је Додик за Пинк.

Он је истакао да Српска има добре односе са Србијом, јер је ријеч о једном народу.

Додик је напоменуо да БиХ формално није признала Косово као независну државу.

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић је навео да је управо Додик за то заслужан.

Говорећи о формирању Владе Србије, Додик је навео да је то демократски процес послије проведених избора, а да је Србима из Републике Српске најважнија да са том владом постоји добра сарадња.

Додик је рекао да је конфигурација нове Владе Србије таква да је јасно да треба да одговори на неколико важних изазова, те оцијенио да су људи, који су предложени за министре, способни да извршавају понуђене послове.

„Нама, Србима из Републике Српске, је најважније да имамо добру сарадњу са Владом Србије. Раније сам договорио са предсједником Александром Вучићем да прва посјета нових влада буде управо Српској, односно Србији да би и на тај начин показали да је стална сарадња један од наших заједничких циљева и интереса“, напоменуо је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар