РС и матица

Ердоган: Аутопут Београд-Сарајево треба да још више зближи Србију и БиХ

ТУРСКИ ПРЕДСЈЕДНИК ИЗРАЗИО УВЈЕРЕЊЕ ДА ЋЕ ПОМОЋИ И ДА СЕ СТАНОВНИШТВО НЕ ИСЕЉАВА
  •   „Драги пријатељу Вучићу, желио бих још једном да упутим захвалност што сте били домаћин самита. Радујем се предстојећим самитима“

ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоан изјавио је данас у Београду да су путеви синоним за цивилизацију и живот и да ће аутопут који треба да споји Београд и Сарајево још више зближити Србију и БиХ, те спријечити одлив становиштва у будућности.

Ердоган је, послије састанка са предсједником Србије Александром Вучићем и члановима Предсједништва БиХ, рекао да ће аутопут Београд-Сарајево учинити регион мјестом које привлачи људе и чини га доступним.

„То значи да људи више неће морати да одлазе из своје домовине“, истакао је турски предсједник.

Захваливши Вучићу што је био домаћин данашњег састанка трилатерале Србија-БиХ-Турска, Ердоган је оцијенио да је састанак трилатерале, као и јучерашњи билатерални састанак са предсједником Србије, за који је рекао да је био фокусиран на односе ове двије земље, био изузетно плодоносан.

„Поента данашњег састанка је то што се размишља о цијелом региону“, истакао је Ердоан.

Он је додао да проблеми у вези са формирањем Савјета министара у БиХ након 12 мјесеци морају бити ријешени јер без тога нема ефикасног настављања посла.

Ердоган је најавио да ће идуће године у мају састанак трилатерале бити одржан у Турској, а да ће претходно један састанак бити одржан у БиХ.

„Драги пријатељу Вучићу, желио бих још једном да упутим захвалност што сте били домаћин самита. Радујем се предстојећим самитима“, истакао је предсједник Турске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар