РС и матица

Галијашевић: Запад ће Бакирове псе рата хушкати на Додика и Републику Српску

ЗА УКРАЈИНУ СЕ БОРИ 250 ЉУДИ ИЗ БиХ КОЈИ СУ ТАМО ОТИШЛИ УЗ ЗНАЊЕ НАЈБЛИЖИХ САРАДНИКА ИЗЕТБЕГОВИЋА
  • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ за Пинк: Не може се из БиХ изаћи, а да о томе ништа не зна Обавјештајно-безбједносна агенција, коју води Изетбеговићев човјек Осман Мехмедагић – Осмица. Не може се изаћи из БиХ, а да то не знају друге институције у БиХ, нити се може отићи на ратиште Украјине без подршке СДА
  • „Идеолошка веза радикалних, агресивних и полуписмених муслимана из БиХ са католицима из Хрватске и Албанцима са Косова, који такође ратују у Украјини, јесте у постојању СС Ханџар и других дивизија. Те нацистичке везе су најјаче везе међу балканским и осталим псима рата“

СТРУЧЊАК за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је да се међу страним борцима у Украјини бори и њих 250 из БиХ, који су тамо отишли уз знање најближих сарадника лидера СДА Бакира Изетбеговића, а њихова главна мета по повратку на Балкан биће Република Српска и њено руководство, прије свих српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Галијашевић је рекао да је Министарство одбране Русије прије мјесец дана доставило БиХ званичан извјештај да у Украјини ратује 167 бораца из БиХ, да их је тамо погинуло 24, а 17 се вратило у БиХ.

– Не може се из БиХ изаћи, а да о томе ништа не зна Обавјештајно-безбједносна агенција, коју води Изетбеговићев човјек Осман Мехмедагић – Осмица. Не може се изаћи из БиХ, а да то не знају друге институције у БиХ, нити се може отићи на ратиште Украјине без подршке СДА – рекао је Галијашевић за Телевизију Пинк.

Он је навео да су то „Изетбеговићеви пси рата“ који на украјинском ратишту спроводе модел ратовања који је већ виђен у Раки и у Алепу.

– Видјели смо утврђивање у насељеним центрима и то поновљено као модел ратовања у Мариупољу. Дакле, начин у којем војне потенцијале мијешате са цивилима. Њима ништа не значе ни Украјинци ни Руси – рекао је Галијашевић.

Он каже да је идеолошка веза радикалних, агресивних и полуписмених муслимана из БиХ са католицима из Хрватске и Албанцима са Косова, који такође ратују у Украјини, чињеница да су постојале СС Ханџар и друге дивизије.

Џевад Галијашевић

– Те нацистичке везе су најјаче везе које повезују балканске са осталим псима рата – рекао је Галијашевић.

Он је навео да ће по њиховом повратку на Балкан мете бити Срби на Космету и Република Српска.

– Република Српска јесте најважнија мета Запада, а тиме и ових лажних џихадиста и исламиста који ратују као лутајући ратници свуда, па сада и у Украјини. Када дођу на ова подручја, наша безбједност, а посебно безбједност Срба у Републици Српској биће угрожена. Видите колико се пута покушало импутирати да је рат у Украјини нешто што се посебно тиче БиХ, као да БиХ преко Републике Српске учествује у том рату – рекао је Галијашевић.

Он каже да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик стално указује на то што га чини врло угроженом, па и најугроженијом особом на Балкану.

– Ако узмете и његове политичке ставове, однос према Русији, према санкцијама Русији, онда можете знати да ће Запад ове потенцијале Бакира Изетбеговића усмјеравати и према Додику и према Републици Српској – рекао је Галијашевић.

Он је навео да је спрега тих џихадиста са СДА разорна за БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар