РС и матица

И. Радојичић: Они који су развили посао у Београду – нека мало погледају и Бањалуку и Српску

ГЛАВНИ ГРАД СРПСКЕ ЖЕЛИ ДА И ОСЛОНЦЕМ НА БЕОГРАД ЕКОНОМСКИ ЈАЧА

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

  • Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: Везе Бањалуке и Београда, као и српског народа са обје стране Дрине, јаке су, сарадња се одвија у различитим областима. На побратимство се у српском народу посебно пази, чува се кроз генерације. Кад год смо сарађивали, наш народ је напредовао, када смо имали зађевице то је увијек било у корист неког трећег“
  • Градоначелник Београда Зоран РАДОЈИЧИЋ: „Важно је да један народ, где год да се налази буде у што бољим односима“, рекао је Радојичић, додајући да је било логично да Београд и Бањалука, као два највећа града Србије и Републике Српске, потпишу и повељу о братимљењу

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је циљ данас потписане Повеље о братимљењу Бањалуке и Београда да сарадња два града буде што јача у свим областима, а посебно је издвојио економске аспекте и отварање нових радних мјеста у Републици Српској.

„Наш циљ је да будемо економски што јачи и да омогућимо нова запошљавања, посебно младих“, рекао је Радојичић новинарима у Београду након што је потписао Повељу са градоначелником Београда Зораном Радојичићем.

Он је указао на значај привлачења нових инвестиција у Бањалуку и Републику Српску.

„Они који су инвестирали и развили посао у Београду треба да погледају и у Бањалуку и у Републику Српску“, рекао је Радојичић.

Подсјетивши да су везе Бањалуке и Београда, али и српског народа са обје стране Дрине, јаке и да се сарадња одвија у различитим областима, он је нагласио да се на побратимство у српском народу посебно пази, те да се чува кроз генерације.

„Кад год смо сарађивали, наш народ је напредовао, када смо имали зађевице то је увијек било у корист неког трећег“, нагласио је Радојичић.

Он је навео да су области за сарадњу многоструке – од привреде, економије, културе, екологије, науке, до спорта.

„Живјело пријатељство Бањалуке и Београда, живјела Републике Српска, живјела Србија!“, поручио је Радојичић.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић указао је да је сарадња два града јака и вишеструка, те нагласио да њеној лакшој реализацији доприноси сарадња предсједника Србије Александра Вучића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Радојичић је рекао да је Повеља о братимљењу потписана на опште задовољство и у обостраном интересу, а на иницијативу Београда.

Према његовим ријечима, везе два града, од привредних и економских, па до других области, укључујући и личне, су веома развијене.

Он је напоменуо да се данас потписаном Повељом отварају могућности за даљу сарадњу, те оцијенио да ће, захваљујући том документу, бити направљен нови искорак у односима два града.

„Важно је да један народ, где год да се налази буде у што бољим односима“, рекао је Радојичић, додајући да је било логично да Београд и Бањалука, као два највећа града Србије и Републике Српске, потпишу и повељу о братимљењу.

Градоначелници Београда Зоран Радојичић и Бањалуке Игор Радојичић потписали су данас Повељу о братимљењу два града, коју су оцијенили као историјску.

Потписивање је обављено у свечаној сали београдског Старог двора, гдје је сједиште градоначелника Београда, а присуствовали су и замјеници градоначелника Горан Весић и Срђан Амиџић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и други званичници два града.

Потписивањем Повеље, Бањалука улази у ред градова који су побратимљени са Београдом, као што су Пекинг, Москва, Париз, Чикаго.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар