Главно РС и матица

Михајловић: Кад представник БиХ у УН оптужује суседе – морамо да се забринемо

„МИ СМО КРЕНУЛИ У ГРАДЊУ АУТОПУТА – ВОЛЕЛА БИХ ДА СЛИЧНУ ПОСВЕЋЕНОСТ ПРОЈЕКТУ ВИДИМ И У БиХ“
  • „Једини који уносе немир и дестабилизацију у БиХ јесу они који траже промену уређења БиХ без договора сва три народа и укидање Републике Српске, а то је лидер Странка демократске акције Бакир Изетбеговић, што је јасно показао и најновијом декларацијом“

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да су добросусједски односи са свим земљама региона, прије свега са БиХ, приоритет Владе Србије, јер је мир на нашем простору највећи интерес.

„Али, када са говорнице Уједињених нација чујемо оптужбе представника једног од три народа у БиХ да суседне земље уносе немир и дестабилизују БиХ, онда морамо да се забринемо“, навела је Михајловићева у изјави за јавност.

Она је истакла да Србија признаје БиХ као државу са два ентитета, Федерацијом БиХ и Републиком Српском, Србија поштује Дејтонски споразум, чији је гарант.

„Једини који уносе немир и дестабилизацију у БиХ јесу они који траже промену уређења БиХ без договора сва три народа и укидање Републике Српске, а то је лидер Странка демократске акције Бакир Изетбеговић, што је јасно показао и најновијом декларацијом“, истакла је Михајловићева.

Михајловићева, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, позвала је челнике БиХ да умјесто оптужби на рачун сусједа више пажње посвете рјешавању инфраструктурних пројеката, који повезују Србију и БиХ и који су у интересу грађана.

Још чекамо да БиХ уради свој део посла како би нови мост преко Дрине код Братунца могао да буде у функцији грађана. Подсећам да је Србија кренула у изградњу ауто-пута од Београда до Сарајева и волела бих да и у БиХ видим сличну посвећеност овом пројекту“, истакла је она.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар