РС и матица

Михајловић: Први авион са требињског аеродрома могао бн да полети 2022.

НАГЛАСИЛА: ПОД УСЛОВОМ ДА ОДЛУКА О ЛОКАЦИЈИ БУДЕ ДОНЕТА ЗА 2-3 НЕДЕЉЕ
  • Зорана МИХАЈЛОВИЋ: „Коштаће око 50 милиона евра, а биће економски исплатив јер би већ прве године функционисања могао да прими 50.000 путника“

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић оцијенила је данас да би први авион са будућег аеродрома у Требињу могао да полети 2022. године.

За будући аеродром у Требињу издваја се једна локација, а ако у наредне две-три седмице буде донета одлука о самој локацији, први авион са новог аеродрома могао би да полети 2022. године“, рекла је Михајловићева.

Она је, уочи најављеног сусрета предсједника Србије Александра Вучића и руководства Републике Срспке у Београду, рекла да је за ту инвестицију најважније да је одлука о изградњи аеродрома у Требињу донесена.

Михајловићева је додала да је процјена инвестиције око 50 милиона евра, преноси Танјуг.

„Ако се у наредне две-три недеље донесе одлука о самој локацији, која је добра у односу на све остале градове у БиХ, али и у региону, могуће је очекивати планове, завршну документацију и експропријацију у току 2021. године“, објаснила је Михаловићева.

Према њеним ријечима, по процјенама, аеродром у Требињу би био економски исплатив јер у првој години може да се очекује 50.000 путника.

„Важно је да је одлука донета. Аеродром ће се градити. Сада гледамо да то буде ефикасно – и финансијски и географски“, рекла је Михајловићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар