Главно РС и матица

Михајловић пустила у саобраћај мост преко Саве код Остружнице

ИЗ РИЈЕКЕ МОРАЛА ПРВО ДА БУДЕ ИЗВАЂЕНА ЧЕЛИЧНА КОНСТРУКЦИЈА ОД 550 ТОНА
  • Министарка Зорана МИХАЈЛОВИЋ: Није било лако, јер смо у реци затекли тоне и тоне челика које су нам оставиле земље које су нас бомбардовале. Зато смо применили потпуно нову технологију изградње и на томе хвала свим инжењерима и радницима

МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присуствовала је данас пуштању у саобраћај новог моста преко ријеке Саве код Остружнице на обилазници око Београда.

Заједно са њом били су Дубравка Негре, директорка Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан и Зоран Дробњак, директор Путева Србије, саопштено је из њеног Министарства.

„Поносна сам на још један од мостова које смо изградили. Није било лако, јер смо у реци затекли тоне и тоне челика које су нам оставиле земље које су нас бомбардовале. Зато смо применили потпуно нову технологију изградње и на томе хвала свим инжењерима и радницима. Показали смо да смо храбри и непоколебљиви и да увек завршимо оно што обећамо. И после свих километара које смо изградили у Србији заиста више ништа није тако далеко“, рекла је Михајловићева.

Дубравка Негре изјавила је да је обилазница веома потребна граду и његовим становницима али и свима који пролазе кроз Београд.

„Она се налази на паневропском коридору који је спона између истока и запада. По најмодернијој технологији. Осим за привреду важна је за Београђане јер ће се смањити гужве, проток саобраћаја ће бити повећан и ефикаснији, а загађење ваздуха у центру града смањено“, наавела је Негре, а преноси у саопштењу Министарство.

Пуштањем у саобраћај моста код Остружнице завршава се инвестирање ЕИБ-а у износу од 100 милиона евра у обилазницу.

Зоран Дробњак изјавио је да је мост грађен по посебној технологији и навео да су са посебног пловила дизали челичну конструкцију од 550 тона.

„Чека нас посао санације другог дела моста, грађеног 1999. године који је бомбардован“, најавио је Дробњак.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар