Вијести РС и матица

МУП Србије Абазовићу: Црна Гора нас није обавестила да трага за Драганом Ковачевићем

„ЗА ЊИМ НИСТЕ РАСПИСАЛИ НИ ПОТЕРНИЦУ ПРЕКО ИНТЕРПОЛА“

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Србије објавило је саопштење поводом, како је наведено, напада потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића на Србију.

„Господин Абазовић је однедавно почео да се бави безбедносним питањима у Црној Гори и зато верујемо да је његова изјава којом без доказа и без повода напада државу Србију и њене безбедносне структуре да не траже Драгана Ковачевића, црногорског држављанина бившег директора Управе за некретнине ЦГ, последица неискуства и лоших информација“, пише у саопштењу МУП-а.     

У саопштењу је наведено следеће:

„Да би му помогли у сагледавању стварних прилика, МУП Републике Србије жели да и њега и јавност обавести да:

1) Црна Гора није ни званично ни незванично обавестила Србију да потражује бившег директора црногорске Управе за некретнине Драгана Ковачевића.

2) Србија је члан Интерпола и увидом у систем Интерпола није пронашла потерницу Црне Горе за Драганом Ковачевићем у систему Интерпола. Да је Црна Гора издала међународну потерницу за Драганом Ковачевићем Србија би посредством јединственог система обавештавања у мрежи Интерпола то без сумње знала. До данас у 12 часова, потернице нема.

3) Ако црногорска полиција за Драганом Ковачевићем трага на својој територији ми о томе не знамо ништа нити можемо да знамо.

4) Ако Црна Гора жели да провери да ли је Драган Ковачевић на територији Србије, потребно је само да нам пошаље замолницу и ми ћемо имати основ да извршимо одговарајуће провере.“

На крају саопштења МУП је позвао „и господина Абазовића и све друге политичаре да се уздрже од напада на МУП Србије и да поштују рад и упорност свих припадника МУП у борби против организованог криминала“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар