РС и матица

Ново насиље у Београду: 200 демонстраната поново покушало да упадне у Народну скупштину

ПОВРЕЂЕНА ДВА ФОТОРЕПОРТЕРА АГЕНЦИЈЕ БЕТА, СТАРИЈИ МУШКАРАЦ УБО МЛАЂЕГ НОЖЕМ
  • Министар унутрашњих послова Небојша СТЕФАНОВИЋ: Испред Скупштине седешавају бруталне сцене насиља. Полиција је морала да реагује како би заштитила јавни ред и мир и имовину. Имамо насиље и ломљење прозора на Скупштини и инвентара, камера на згради, напад на врата, и покушај да се повреде полицајци на које се баца камење
  • Александар ВУЧИЋ: „Насилници ће бити поражени, добар део њих биће похапшен, мораће да одговарају за сва злодела која су починили. Мислим да су све маске палеНемојте да потцењујете своју државу, службе безбедности су почеле да хватају све странце који се ту појављују, зна полиција шта сви раде. Овде је реч о групацији насилника, тајкунских политичара и тајкунске деце који покушавају све своје фрустрације да избаце

ГРУПА демонстраната је синоћ поново покушала да уђе у Народну скупштину.

Уклонила је ограду и напала новинаре тв Н 1 и фоторепортере који су то покушавали да то сниме.

Главни уредник Бете Драган Јањић је изјавио: „Наша фоторепортерка Светлана Дојчиновић погођена је каменом у руку, а фоторепортер Милош Мишков циглом у главу. Оба пројектила су дошла из групе демонстраната. Мишков има фрактуру лобање и задржан је у Ургентном центру. Он је свестан и надамо се да ће све бити добро“.

Полиција је саопштила да је приведен З. О. (47) због сумње да је ножем повредио 32 годишњег мушкарца.

Посланик и бивши члан Двери Срђан Ного, који се у медијима спомиње као један од организатора протеста, рекао је за телевизију Н1 да је тај демонстрант ножем убо у бутину другог учесника протеста, али да га је потом обезбјеђење пребацило преко ограде и одвело у зграду скупштине.

По наводима портала Нова.рс, група од око 200 демонстраната оборила ограду испред зграде скупштине и попела се на степенице парламента.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да се испред Скупштине дешавају бруталне сцене насиља и да је полиција морала да реагује како би заштитила јавни ред и мир и имовину.

„Имамо насиље и ломљење прозора на Скупштини и инвентара, камера на згради, напад на врата, и покушај да се повреде полицајци на које се баца камење“, рекао је Стефановић који се укључио директно у програм тв Прве.

Он је навео да је мање демонстраната него синоћ за око 30 одсто и да их је између 3.000 и 3.200, али да је ситуација потпуно другачија.

Апели нису услишени, рекао је министар, и додао да је један део њих насилно покушао да уђе у Скупштину, гађајући каменицама полицајце.

Упозорио је да ће свако ко се бави насиљем добити одговор државе и да су ове сцене за сваку осуду и да полиција трпи велико насиље, али да реагује правовремено и исправно.

Рекао је да им „скида капу доле“ и да поштује све оно што раде, како издржавају тешке нападе.

Вучић: Неки долазе свако вече да би некога тукли

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће сви насилници који праве нереде на протестима одговарати.

Насилници ће бити поражени, добар део њих биће похапшен, мораће да одговарају за сва злодела која су починили. Мислим да су све маске пале, можете некога да лажете један дан, два дана… Видели сте да полиције није било, онда су почели да се туку између себе, али када је дошло до међусобних обрачуна онда је тај који је убо овог другог ножем прескочио преко ограде и молио полицију за помоћ“, рекао је Вучић у ванредном укључењу на телевизији Пинк из Париза.

Они долазе свако вече да би некога тукли, нападали или уболи ножем, али када смо ми то причали онда су причали о полицијској бруталности. А ево, полиција се склонила, полиција једва да стоји на улазу да би заштитила државну институцију. Када су дошли до улазних врата тек тада је полиција почела да хапси једног по једног“, рекао је предсједник Србије.

Коментаришући информацију да је у петак навече током протеста ухапшен син Петра Шкундрића, бившег министра рударства и енергетике и блиског сарадника Ивице Дачића, рекао да има ту информацију, али да не вјерује да то има везе са Дачићем.

„Не мислим да то мора да има везе са Ивицом Дачићем. Тајкунско дете, мултимилионер, има пара колико хоће, та коалиција тајкуна и насилника је готово невероватна у српској политици“, рекао је Вучић.

Додао је да се на протестима појављују многе сумњиве и личности из криминалног миљеа, а од којих неки покушавају да направе хероје.

„Од власника агенције за проституцију да правите хероје. Да нам извесни Слоба Робија постане херој државе. Да нам најгори у друштву постају хероји државе само зато што су насилни“, истакао је предсједник Србије.

Вучић је поручио да окупљања доводе до погоршања епидемиолошке ситуације.

„Данашњи резултати короне су нам резултат онога од пре пет дана, а како смо до тога дошли. Чијом неодговорношћу?“, упитао је Вучић.

На питање докле ће грађани морати да трпе насиље на овим протестима он је замолио да трпе.

„Ја молим грађане да трпе95 посто људи је против овога што се збива. Нико нормалан није за то. Видели сте да неки бивши посланици позивају на насиље. А зашто, зато што неће имати посланичку плату па би да их људи врате у скупштину“, рекао је Вучић и додао:

„Наши лекари не могу да издрже, наше сестре не могу да издрже, као Бога вас молим немојте то да радите. Једно велико хвала полицајцима који то трпе, који трпе терор, каменице, бакље по себи, који морају да пружају помоћ онима који се међусобно туку“, рекао је он.

Додао је да држава на улице неће изводити веће полицијске снаге него што је то тренутно и истакао да грађани не треба да брину.

„Немојте да потцењујете своју државу, службе безбедности су почеле да хватају све странце који се ту појављују, зна полиција шта сви раде. Овде је реч о групацији насилника, тајкунских политичара и тајкунске деце који покушавају све своје фрустрације да избаце. Не могу да иду по кафићима и на море, морају да седе код куће па хајде све остале да малтретирамо, и постанемо хероји па макар били и макрои. Држава ће победити, победићемо насилнике и ту тајкунску политику“, истакао је Вучић.

 

1 коментар

  • Портал СОС и даље прди у Вучићеву тикву лажи.. аферим! Баш ме занима како ће изгледати ваши текстови кад тиква буде експлодирала, па се смрад рашири дуњалуком да ни корона маске неће помоћи, а ефендија Чипуљић буде цвилио к’о керче на оптуженичкој клупи. А хоће, врло скоро. Невјероватно је колико уредници овог портала (ех, да је једини) не виде даље од свог носа и могу до бесвијести да преносе најјефтиније баханалије која излазе из најсмрдљивијих уста које је Србија икад имала. Таквог сатрапа и бескрупулозног манипулатора, који људске животе види искључиво као фигуре на табли неког матрикса којим убија поподне, Европа није видјела од Гебелса. Разумијемо ми добро како ради „уређивачка политика“ неког медија, али сте ви, другови комунци, саучесници у злочину кад нисте у стању да објавите једну једину вијест о томе како нема никаквих страних служби које се боре против још једног изданка оних који својевремено рекоше чувеном ловцу на свезане животиње „друже Тито док је нас Бугојанаца биће и међеда“, из простог разлога што је он управо тај који ради против Србије и интереса свих Срба. Укључујући и Српску. Он је тај који режира тако провидну „bad cop – good coр“ представу, да само потоње хуље могу да причају о било чијем насиљу осим оном које проводи тај најбољи студент београдског права, без дана радног стажа, над правим студентима. А ако и има неког странца који хоће да га скине (као нпр. Руса и њиховог екплицитног „1244“, од којих се ефендија тотално уср’о, па му се привиђају и у сну и на јави), ми не налазимо у томе ништа лоше, дапаче. А ви, СОС другови, ако и даље хоћете да будете бањалучки Alo!.. ваш избор.

Кликни овде да поставиш коментар