РС и матица

Павић: Травић и Станивуковић показују лојалност западним амбасадама, а не Српској

ПРЕДСЈЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ПДП САСТАНЦИМА СА ШМИТОМ ПОДРИВА РС
  • „Јелена Тривић је одлуком да се састане са Кристијаном Шмитом у Бањалуци показала да је потпуно исто дати државу у руке њој или неком странцу: „Никакве разлике у томе нема, јер ако идеш директно против државе, онда си антидржавни елемент. Она /Тривићева/ да седне на било коју високу функцију, боље је да директно постанемо 51. држава САД или да се прогласимо за протекторат Брисела“

ПОЛИТИЧКИ аналитичар Александар Павић оцијенио је да потпредсједник ПДП-а и кандидат опозиције за предсједника Републике Српске Јелена Тривић разговорима са Кристијаном Шмитом, кога Република Српска не признаје за високог представника у БиХ, подрива земљу.

Павић је истакао да Тривићева ради исто што и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који се недавно, такође, састао са Шмитом.

„Види се да они показују лојалност западним амбасадама, а не Републици Српској. Једноставно, ово што је урадила Тривићева је подривање државе и неко ко то ради не може да је води“, рекао је Павић за Срну.

Он сматра да је Тривићева одлуком да се састане са Шмитом у Бањалуци показала да је потпуно исто дати државу у руке њој или неком странцу.

„Никакве разлике у томе нема, јер ако ти идеш директно против државе, онда си антидржавни елемент. Она /Тривићева/ да седне на било коју високу функцију, боље је да директно постанемо 51. држава САД или да се прогласимо за протекторат Брисела“, оцијенио је Павић.

Према његовом мишљењу, Тривићева је организацијом јучерашњег састанка са Шмитом у Бањалуци направила два огромна прекршаја.

„Први се тиче државне политике, а други је тај што она прихвата неког колонијалног управника, кога не признају ни Русија ни Кина, савезници Српске“, закључио је Павић.

Александар Павић (Фото: Медија центар Београд)

(Срна)

1 коментар

  • Хм, судећи по положају ручица, још се нису скроз преумили. Чудим се да им Вучић преко Шмита није објаснио како да их правилно поставе…

Кликни овде да поставиш коментар