РС и матица

Подгорица 1. јула отвара границе Црне Горе за Албанију и Хрватску, али не и за БиХ и Србију

ОТВАРА СЕ И ПРЕМА СЛОВЕНИЈИ, ГРЧКОЈ, ЊЕМАЧКОЈ, АУСТРИЈИ, МАЂАРСКОЈ, ЧЕШКОЈ И ПОЉСКОЈ
  • Влада Душка Марковића тврди да се повиновала критеријуму Института за јавно здравље: највише 25 инфицираних короном на 100.000 становника

ЦРНОГОРСКИ премијер Душко Марковић саопштио је да је Црна Гора одлучила да у првим данима јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску.

Према црногорским медијима, Марковић је најавио да ће 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Њемачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Критеријум за најављено отварање границе прописао је, како је навео црногорски премијер, Институт за јавно здравље, а то је да земља има, како преносе јавни сервис и портал ЦДМ, најмање 25 обољелих на 100.000 становника, уколико није грешка и ако није мислио на највише 25 обољелих на 100.000 становника.

„Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упутства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати“, рекао је премијер Црне Горе и изразио наду да ће отварање бити у интересу црногорског туризма.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар