Одабрано РС и матица

Предсједник Србије посјетио Газиводе и сјевер КиМ, сутра говори на великом скупу у Митровици

ОБИЛАЗИ И ДИЈЕЛОВЕ ЦЕНТРАЛНОГ КОСОВА ЈУЖНО ОД ИБРА – БИЗНИС-ФОРУМ У ЛЕПОСАВИЋУ
  • Александар ВУЧИЋ у Зубином Потоку рекао да се нада да ће се наћи неко рјешење за Косово и Метохију, договор, да за наредних 100 година и Албанци на КиМ буду задовољни искоришћавањем воде Газивода
  • Најављено да ће у Косовској Митровици „изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до компромисног решења у којем би били уважени и интереси Срба и Србије на КиМ“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је на Газиводама да се ту најбоље види тежина проблема са којима се суочавамо, различити ставови, као и тешке политичке борбе коју смо имали.

„Преко овог језера види се дубина и суштина свих наших спорова и неслагања”, рекао је Вучић и истакао да је суштина његове посјете да се види шта је до сада урађено, али и шта може да се уради, те да се припреме инвестициони планови за сваку општину у којој су Срби већина.

Вучић је новинарима рекао да се нада да ће се наћи неко рјешење за Косово и Метохију, договор, да за наредних 100 година и Албанци на КиМ буду задовољни искоришћавањем воде Газивода.

„Без Газивода нема опстанка, ни останка људи у Ибарском Колашину и Зубином Потоку” рекао је Вучић.

До сада је, каже, у тај систем уложено 127 милиона.

„Имамо план да обновимо Симпов погон за прераду воћа и поврћа, те да заокружимо узгој и прераду рибе, посебно смуђа”, рекао је предсједник Вучић.

Он је подсјетио на спор, који је и пред европском асоцијацијом за електромреже између ЕПС-а и КОС-а.

(Танјуг)

Вучић у Зубином Потоку: Срећан сам што сам овде, дивно се осећам

СРЕЋАН сам што сам овде, дивно се осећам, прва је изјава председника Александра Вучића на почетку посјете Косову и Метохији, у Зубином Потоку, где је обишао Центар за екологију и развој спорта и Центар Црвеног крста.

„Ово су објекти који су изграђени новцем грађана Србије, око 400.000 евра је уложено, а користиће га млади овог краја”, рекао је Вучић.

Предсједника су на улазу у комплекс који се налази на језеру Газиводе дочекали грађани, новинари и локални функционери.

(Танјуг)

Вучић стигао на КиМ, преко Брњака у Зубин Поток и Газиводе

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић данас око 2,15 часова стигао је преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је и прва тачка његове дводневне посјете Косову и Метохији, по програму који укључује и Газиводе, а на који је, под притиском Запада, тек касно синоћ пристала Приштина.

Вучић ће обићи Зубин Поток, а потом и хидроелектрану у Газиводама, а данашњу посјету сјеверном дијелу Косова и Метохије наставиће обиласком Лешка, Лепосавића и разговором са политичким представницима Срба са КиМ у Звечану, у вечерњим сатима.

За сутра се очекује да ће предсједник Србије посјетити и поједине дијелове централног Косова, јужно од Ибра, и на крају ће се обратити грађанима на великом скупу у Косовској Митровици, говором у којем ће изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до компромисног рјешења у којем би били уважени и интереси Срба и Србије на КиМ.

(Танјуг)

Почео бизнис форум у Лепосавићу

У ОКВИРУ посјете председника Србије Александра Вучића КиМ, у Лепосавићу је почео бизнис форум са више од 100 привредника из централне Србије и са Косова и Метохије.

Канцеларија за КиМ организује Бизнис форум, у спортској хали у Лепосавићу, на којем учествују фирме из струковних удружења привредника из централне Србије, као и неке од највећих домаћих компанија.    

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић поручио је привредницима на бизнис форуму у Лепосавићу, који се одржава у оквиру посјете предсједника Вучића, да ће држава Србија обезбиједити мир и стабилност привредницима на КиМ.

„После скоро 20 година, ово је први пословни скуп овог формата, на коме су се срели привредници из Централне Србије и српски привредници са простора КиМ”, рекао је Недимовић Танјугу на отварању скупа.

(Танјуг)    

На путевима на сјеверу КиМ заставе Србије и припадници КПС

НА ПУТУ од Косовске Митровице до Лешка на сваком километру постављене су патроле косовске полиције, јављају извјештачи Танјуга.

Дуж цијелог пута вијоре се заставе Србије и истакнути су билборди добродошлице предсједнику Србије.

Вучић ће се тим путем из Зубиног потока, послије обиласка бране Газиводе, упутити ка селу Ибарско поштење, где ће посјетити породицу Ковачевић, а након тога обићи Пољопривредну школу у Лешку.

Саобраћај на тој дионици пута се одвија нормално и без застоја.

 (Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар