РС и матица

Протест у Северној Митровици: Одавде нећемо да идемо, овдjе смо – своји на своме

„КФОР СВАКОГ ДАНА ПАТРОЛИРА, А НИГДЕ ГА НЕМА КАД ТРЕБА ДА БРАНИ СРБЕ“
  • Срђан ВУЛОВИЋ, градоначелник Зубиног потока: Није ухапшена ниједна особа са списка такозваних „шверцера”, односно људи који имају везе са привредним криминалом, већ је ухапшено 11 грађана који немају везе са привредом и бизнисом. Специјалци су демолирали четири куће, једну кафану и 30 возила, а уништено је и шест камиона. На крају су и пуцали

СРБИ са Косова и Метохије су данас још једном показали да је несаломива њихова ријешеност да остану „своји на своме”, поручили су представници Срба са КиМ са скупа у Северној Митровици, одржаног у знак протеста због јучерашњег упада специјалних јединица косовске полиције на сјевер и хапшења Срба.

Поручили су и да је српски народ на Косову и Метохији јуче показао храброст, слогу и јединство.

Срђан Вуловић, градоначелник Зубиног Потока, где је јуче приликом упада специјалаца косовске полиције било најдраматичније, рекао је да толика бруталност и осионост није запамћена у том мјесту.

Како је рекао, јуче није ухапшена ниједна особа са списка такозваних „шверцера”, односно људи који имају везе са привредним криминалом, већ је ухапшено 11 грађана који немају везе са привредом и бизнисом.

Срђан Вуловић

Притом су, каже, специјалци демолирали четири куће, једну кафану, 30 возила, а уништено је и шест камиона.

„И на крају су и пуцали”, рекао је Вуловић и истакао да су три особе збринуте у болници у Косовској Митровици.

Поручио је да су јуче звали КФОР да реагује, али да су се они оглушили о те позиве, јер борба против криминала и корупције није њихов посао.

Сваког дана шетају и патролирају и скупљају информације, а када треба да се бране Срби, њих нигде нема, рекао је Вуловић и оценио да је КФОР пристрасан.

„А међународна заједница, ништа ново. Моле обе стране да се уздрже од насиља. Ми голоруки, а они наоружани. Јуче смо показали јунаштво, али нам оно не треба. Треба нам миран живот, да нам деца иду у обданишта, школе, да се бавимо обичним стварима. Одавде нећемо да идемо”, рекао је Вуловић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар