Одабрано РС и матица

Ракић: Српска листа тражи од Вучића и државног врха Србије да суспендују дијалог са Приштином

СУСПЕНЗИЈА БИ ТРАЈАЛА ДОК СЕ СА СЕВЕРА КиМ НЕ ПОВУКУ КУРТИЈЕВИ „ФИКТИВНИ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ“
  • Горан РАКИЋ: Јуче смо отишли у Београд да пошаљемо поруку мира, нисмо се вратили када су почели инциденти јер смо добили гаранције међународних представника да ће Кфор стати између народа и специјалних јединица, а то се није десио. Хвала им што су показали колико су лицеремерни. Ми више нећемо ићи нигде одавде, ни на какве скупове. Остаћемо уз свој народ

ПРЕДСЈЕДНИК Српске листе Горан Ракић рекао је да српски народ са Косова тражи од предсједника Србије Александра Вучића и државног руководства да суспендују дијалог Београда и Приштине док се са сјевера Косова не повуку „фиктивни градоначелници“ Аљбина Куртија и специјалци РОСУ.

Ракић је на конференцији за новинаре у Сјеверној Митровици пренио забринутост српског народа и таксативно навео све примјере терора Куртијевог режима над Србима, што је кулминирало јучерашњим противправним и насилним упадом уз сузавац, шок бомбе и дуге цијеви у општине на сјеверу Косова када је повријеђено више од 10 Срба.

Он је истакао да је сваки даљи разговор са Приштином у постојећим околностима не само нелогичан, него и контрапродуктиван.

– Наставак разговора са Куртијевим режимом након јучерашњег терора би му послао поруку да је такво поступање сасвим исплативо – додао је он.

Ракић је напоменуо да су Срби са сјевера Косова раније, приликом напуштања институција, свима јасно рекли који су услови њиховог повратка.

– Непријатељско дјеловање Аљбина Куртија настављено је и након напуштања институција. Курти непрекидно и свакодневно спроводи репресију над српским народом – рекао је Ракић.

Он је нагласио да је међународна заједница јуче показала своје право лице и лицемјерје.

– Јуче смо отишли у Београд да пошаљемо поруку мира, нисмо се вратили када су почели инциденти јер смо добили гаранције међународних представника да ће Кфор стати између народа и специјалних јединица, а то се није десио. Хвала им што су показали колико су лицеремерни. Ми више нећемо ићи нигде одавде, ни на какве скупове. Остаћемо уз свој народ – рекао је Ракић.

Он је додао да ће од Кфора тражити да радницима општина обезбиједи да се врате на своја радна мјеста.

– Током дана ћемо контактирати команданта Кфора и тражити од њега да омогући да се радници врате на своја радна места, а да они који су нелегално и нелегитимно јуче са специјалним јединицама упали и отели општину, напусте ту зграду – рекао је Ракић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар