Одабрано РС и матица

Сенатор Џонсон: САД неће да Србији ни на који начин намећу никаква рјешења за Косово

НА ЧЕЛУ ЈЕ СЕНАТСКОГ КОМИТЕТА ЗА УНУТРАШЊУ ПОЛИТИКУ, А СМАТРА СЕ БЛИСКИМ ТРАМПУ
  • Рон ЏОНСОН: „Желимо да подржимо предсједника Вучића док се бави тим питањем, да му дамо простора да нађе флексибилно рјешење. Имате храброг лидера у предсједнику Вучићу. Он жели најбоље за српски народ и он ће показати храброст и он ће бити храбар да рјеши тај проблем“

АМЕРИЧКИ сенатор Рон Џонон изјавио је да САД не намећу никаква рјешења за Косово и дају предсједнику Александру Вучићу простор за налажење флексибилног решења.

Републикански сенатор близак америчком председнику Доналду Трампу на конференцији за новинаре с Вучићем је рекао да амерички народ жели да Србија буде успјешна.

Он је честитао српском народу на економском напретку и рекао да се радује што је трећи пут у Србији, сада када постоји нада за даљи напредак и продубљивање односа САД и Србије, и за рјешење за дуготрајни проблем и да се стабилизује Србија и цио Балкан.

„Ми нећемо да наметнемо ни на који начин никакво рјешење. Желимо да подржимо предсједника Вучића док се бави тим питањем, да му дамо простора да нађе флексибилно рјешење. Имате храброг лидера у предсједнику Вучићу. Он жели најбоље за српски народ и он ће показати храброст и он ће бити храбар да рјеши тај проблем“, рекао је он.

Одговарајући на питање новинара, Џонсон је рекао да постоји могућност да Трамп посјети Србију и да ће се он залагати за то, али и додао да не „контролише Трампов распоред“.

Он је рекао да Трамп, потпредсједник Мајк Пенс и помоћник државног секретара Вес Мичел знају колико је важно рјешити проблем Косова, додајући да је „јасно колико је Србија важна за успјех региона у цјелини“.

„Постоји нада, могућност за даљи напредак и продубљивање односа САД и Србије, и може да се да рјешење за дуготрајни проблем и да се помогне да се стабилизује не само Србија, већ и читав Балкан“, рекао је Џонсон

Џонсон је рекао да ће дати све од себе да подржи људе на Косову и у Србији који се боре за мир и стабилност.

„Амерички народ жели да види Србију успјешну. Ми смо сви људска бића, ми сви желимо исте ствари. Ми желимо мир, ми желимо безбједност. Ми желимо стабилну ситуацију гдје можемо да дижемо породице, да имамо добре послове“, рекао је Џонсон.

Радио Глас Америке пренио је раније да је Џонсон близак предсједнику САД Доналду Трампу и да се очекује да ће помоћи у новој фази дијалога Београда и Приштине.

Републикански сенатор, који предсједава сенатским Одбором за унутрашњу безбједност, борави у Београду у оквиру регионалне турнеје током које је био и у Македонији и на Косову.

САД желе да подрже Србију у напорима у нормализацији регионалних прилика.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар