РС и матица

Шешељ усред Скупштине Љајића назвао „вођом једног од најјачих нарко-картела“ у земљи

ИЗНИО И ТВРДЊУ ДА ИМА ЛАЖНУ ДИПЛОМУ САРАЈЕВСКОГ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА
  • Лидер радикала навео и да је Љајићева партија „садака“ партија, односно једна од оних које нису у стању да самостално пређу ценсус, па се због тога „прикопчају“ за неку велику партију. Нагласио је да такве партије онемогућавају нормалан рад парламента и затражио да се пословником НС онемогући да партија која није наступала самостално на изборима формира самостални посланички клуб
  • Шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић је након Шешељевог наступа са партијским колегама напустио је сједницу и одржао конференцију за новинаре на којој јеистакао да Расим Љајић нема ни прекршајну пријаву, а да га напада човјек који је осуђени ратни злочинац, те да су на политичкој сцени Србије дошле до изражаја снаге, које желе у потпуности да „загаде политички простор“

ПОСЛАНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ оптужио је данас у Скупштини Србије потпредсједника Владе Србије Расима Љајића да је вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије, што је наишло на бурно негодовање Љајићевих посланика из Социјадемократске партије Србије (СДПС), који су те наводе одбацили и напустили скупштинску салу.

Шешељ је на почетку сједнице у оквиру постављања питања рекао да полиција има сва оперативна сазнања да је Љајић један од вођа највећег картела, али да ипак не чини ништа.

Он је казао и да Расим Љајић има лажну диплому Медицинског факултета наводећи да је студирао у Сарајеву и да је рат избио када је био четврта година студија, а да се потом „изненада појавио са готовом дипломом“.

Шешељ је казао и да је Љајићева партија „садака“ партија, односно једна од оних које нису у стању да самостално пређу ценсус, па се због тога „прикопчају“ за неку велику партију, да би се „дочепали“ неколико посланичких мандата.

Он је казао да такве партије онемогућавају нормалан рад парламента, јер послије избора формирају посебне посланичке групе, због чега је затражио да се Пословником онемогући да партија која није наступала самостално на изборима формира самостални посланички клуб.

Посланици СДПС, која је дио владајуће коалиције, реаговали су бурно на изнијете оптужбе и добацивали Шешељу да је ратни злочинац, док је предсједница парламента Маја Гојковић покушавајући да умири ситуацију одредила паузу од пет минута.

Гојковић је тражила од обе посланичке групе да престану да добацују једни другима и рекла посланицима СДПС да нико до сада за вријеме посланичких питања није реаговао као они.

„Овде се свашта чује за време постављања питања. Нико још није реаговао као ви. Свашта се говори и постављају се питања о Александру Вучићу. Нико није овако реаговао“, рекла је Гојковић.

Она је казала да је право посланика и да поставља питања.

„А да ли је истина или није – видећемо, полако“, рекла је Гојковић.

Шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић послије тога је са партијским колегама одржао конференцију за новинаре у парламенту и истакао да Расим Љајић нема ни прекршајну пријаву, а да га напада човјек који је осуђени ратни злочинац, те да су на политичкој сцени Србије дошле до изражаја снаге, које желе у потпуности да „загаде политички простор“.

Он је казао да је Шешељев напад на Љајића оркестриран како би помогао „политичком губитнику“ Муамеру Зукорлићу пред изборе за националне савјете националних мањина.

Мијатовић је рекао и да они на сједници парламента неће учествовати, али да ће давати кворум за гласање.

Упитан да ли су љути на коалиционе партнере, он је казао да су они државотворна странка и да не желе непотребно да изазивају кризу, али да ће са коалиционим партнерима разговарати о свим стварима и тражити рјешење за ту ситуацију.

„Ми смо странка која доследно спроводи оно што пише у коалиционом договору. Ми ћемо то и даље чинити, а свој протест смо изразили против странке коју води осуђени ратни злочинац из СРС, која је канцер на политичком небу Србије“, рекао је Мијатовић.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар