Видео Главно РС и матица

Србија ће учествовати у војним маневрима ОДКБ „Неразориво братство 2020“

ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ САГЛАСНЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВНИЦИ СРБИЈЕ ПРИКЉУЧЕ И КОМАНДИ МАНЕВАРА

ЗEМЉЕ чланице Организације договора о колективној безбједности (ОДКБ) сагласне су да се Србија прикључи земљама које ће учествовати у војним маневрима под називом „Неразориво братство 2020”, потврдио је новинској агенцији ТАСС представник Здруженог генералштаба ове организације Владислав Шчегрикович.

Ова одлука је донијета на радном састанку ОДКБ-а у Москви, уприличеном поводом свих војних вјежби планираних за ову годину. На састанку је постигнута сагласност да се представници Србије прикључе команди и учествују у вјежбама „Неразориво братство 2020”, као и да се представницима Узбекистана дозволи да буду посматрачи.

Разговарало се и о учешћу представника Међународног комитета Црвеног крста и пограничних служби из земаља чланица ОДКБ-а.

На састанку у Москви, представници Русије, Јерменије, Бјелорусије, Казахстана, Киргизије и Таџикистана разговарали су са званичницима секретаријата и Генералштаба ОДКБ-а о војнотактичким и командним питањима.

На московском састанку ОДКБ-а било је ријечи и о припреми других планираних маневара – „Ешалон 2020”, „Потрага 2020”, „Интеракција 2020” и „Границе 2020”.

(Танјуг)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=aPd7e3l_D3o&feature=emb_logo

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар