RS i matica

Srbija pomaže Srpskoj lijekovima, kliničkim aparatima, zaštitnom opremom i hranom

DOGOVOR U VILI „BOKELJKA“ PREDSJEDNIKA SRBIJE I SRPSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH
  • Aleksandar VUČIĆ: „Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i BiH u celini
  • Milorad DODIK: Zahvaljući Srbiji neće biti problema u vezi sa životno važnom robom, kao što su brašno, ulje, šećer…, ali i u vezi sa stočnom hranom. Srbija je spremna da pomogne i Federaciji BiH u pogledu isporuke određenih količina pšenice, kukuruza, soje
  • Srbija, naravno, ima svoje izazove i probleme, ali vjerujem, i obećano je, da će se sagledati mogućnosti, da ćemo narednih nekoliko dana biti obaviješteni o količinama i šta je moguće da se da, vezano za lijekove i medicinski materijal

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas u Beogradu sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, poručio je da će Srbija pružiti pomoć Srpskoj, kao i BiH u cjelini.

Srbija pomaže Republici Srpskoj u lekovima, zaštitnoj opremi i životno važnim kliničkim mašinama. Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i BiH u celini“, napisao je predsjednik Srbije na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Dodik je izrazio zahvalnost za spremnost Srbije da u teškim trenucima pomogne.

Zahvalan sam predsjedniku Vučiću, sa kojim sam danas imao priliku da razgovaram o raznim modalitetima saradnje i pomoći, koja je potrebna Republici Srpskoj i BiH, kako bi se suočila i sanirala probleme u vezi sa virusom korona“, rekao je Dodik.

On je istakao da Srbija, odnosno predsjednik Vučić, razumije probleme koji postoje u RS i BiH.

Srbija je spremna da pomogne i RS i Federaciji BiH u pogledu isporuke određenih količina pšenice, kukuruza, soje, što je neophodno za prehranu stanovništva, kao i da se za fabriku ‘Bimal’ u Brčkom obezbijedi količinu potrebnih repromaterijala, kako bi se obezbijedila stabilna proizvodnja ulja u narednh nekoliko mjeseci“, rekao je Dodik.

On je istakao da zahvaljući Srbiji neće biti problema u vezi sa životno važnom robom, kao što su brašno, ulje, šećer…, ali i u vezi sa stočnom hranom.

Dodik je prenio da je sa Vučićem razgovarao i o tome na koji način bi mogli da se obezbijede određeni lijekovi i potrebni materijali za saniranje virusa korona.

Srbija, naravno, ima svoje izazove i probleme, ali vjerujem, i obećano je, da će se sagledati mogućnosti, da ćemo narednih nekoliko dana biti obaviješteni o količinama i šta je moguće da se da, vezano za lijekove i medicinski materijal“, rekao je Dodik.

On je istakao da je zahvalan predsjedniku Vučiću, što, i pored problema koji su i u Srbiji vidljivi, kao i svuda u svijetu, ima pažnju i osjećaj za Republiku Srpsku i čitavu BiH.

Dodik je dodao da je obaviješten da je u Beograd stigao i zahtjev za pomoć iz Goražda, za isporuku određene medicinske opreme.

On je rekao da se sa tim, naravno saglasio i da vjeruje da će zahtjev biti uslišen, ali i naveo da bi takve zahtjeve trebalo centralizovati preko vlasti Republike Srpske i FBiH.

To smo se dogovorili i na taj način ćemo se kretati u budućnosti“, rekao je Dodik.

Vučić i Dodik sastali su se danas u vili „Bokeljka“. Prilikom susreta nosili su zaštitnu opremu i ispoštovali novi način pozdravljanja laktovima.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar