РС и матица

Српска припрема тужбу против Шмита пред њемачким судовима због лажног представљања

МИП БиХ САОПШТИО ДА ЈЕ АКРЕДИТАЦИЈУ К. ШМИТУ ИЗДАО „НА ОСНОВУ УСМЕНЕ НОТЕ ОХР“
  • Професор међународног права Витомир ПОПОВИЋ: Усмене ноте у међународном праву и бечкој конвенцији о дипломатском имунитету, не постоје. Навикли су да се тако понашају. Имали су, нажалост одређен број саговорника међу Србима. Дошло је вријеме да им се на јасан и недвомислен начин каже да могу да се пакују и да иду из БиХ

Извор: РТРС

РЕПУБЛИКА Српска припрема тужбу против Кристијана Шмита пред њемачким судовима због лажног представљања, изјавио је професор међународног права Витомир Поповић за Радио Републике Српске.

Поповић је реагујући на саопштење МИП-а БиХ у којем се, између осталог наводи да је акредитација за Кристијана Шмита издата на основу усмене ноте из ОХР-а, навео да усмене ноте у међународном праву и бечкој конвенцији о дипломатском имунитету, не постоје.

– Нека читају бечку конвенцију о дипломатском имунитету. Они су навикли да се понашају тако како се понашају. Имали су, нажалост одређен број саговорника међу Србима. Дошло је вријеме да им се на јасан и недвомислен начин каже да могу да се пакују и да иду из БиХ – каже Поповић.

Поповић је поручио да се њихове одлуке овдје неће извршавати и спроводити, те да је како каже вријеме да оду из БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар