Главно РС и матица

У Србији почиње вакцинација просвјетних радника, припадника МУП, Војске и новинара

БРНАБИЋ: ШТО БУДЕ БРЖА И ОБУХВАТНИЈА – ТО ЋЕМО СЕ ПРЕ ВРАТИТИ НОРМАЛНОМ ЖИВОТУ

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

  • Предсједник Владе Србије: Крећемо са нормалном наставом за децу до четвртог разреда. Да би ђаци били са учитељима и другарима, дружули се, образовали и стекли радне навике

ВАКЦИНАЦИЈА за сљедећу приоритетну групу, у коју спадају просвјетни радници, припадници МУП-а, Војске Србије и представници медија, почеће сутра, најавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Рекла је да су представници медија, посебно медијски радници који су стално на терену, уврштени у приоритетну групу, на апел медијских удружења, али и на молбу предсједника Србије Александра Вучића.

– Од сутра креће масовна вакцинација становништва – казала је Брнабић послије обиласка школе „Милан Муњас“ у Убу и апеловала на све да се што у већем броју пријаве.

Како је навела, што се брже и ефикасније обави вакцинација то ћемо се брже вратити нормалном животу.

Изразила је очекивање да ће се током 2021. године, у здравственом смислу, вратити ономе што смо живели прије пандемије корона вируса.

– Веома је важно што су школе данас почеле да раде и потребно је омогућити да оне што дуже раде у нормалним условима, који су угрожени епидемијом вируса – изјавила је Ана Брнабић.

Брнабић је навела да је посебно важно да школу у нормалним условима похађају ученици од првог до четвртог разреда основне школе, како би били са учитељима и другарима, дружули се, образовали и стекли радне навике.

– Због тога смо донели одлуку да кренемо поново са наставом након зимског распуста. Имамо изузетно добар систем надзора над новооболелима, пратићемо са тимовима свакодневно број новооболелих, ученика и наставног и ваннаставног особља у школама, и трудићемо се да им пружимо сву потребну подршку да настава траје што нормалније, што дуже – рекла је Брнабић.

Зато је позвала просветне раднике да се у што већем броју одазову вакцинацији или код својих школских управа или преко портала еУправа, електронски или телефонски, јер је, како каже, то систем који у овом тренутку савршено функционише.

– Почели смо да позивамо на вакцинацију те људе који су изразили интересовање – казала је премијерка Србије.

(РТС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар