Вијести РС и матица

У Србији се продаје `косовска бомбоњера` у којој су слаткиши поређани у облику велике Албаније

НА КУТИЈАМА ПИШЕ „УВОЗ СА КОСОВА“ – УПРКОС УСТАВУ СРБИЈЕ И ОДЛУКАМА МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ
  • Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел ЗУБЕНИЦА:  „Све ми је додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то, бомбоњера има облик `велике Албаније`, што је директна провокација за сваког грађанина“

ВЕЛИКИ број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има Камила“ бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је увоз са Косова“.

Тиме се грубо крше Устав Србије, у чијој преамбули стоји да је то саставни дио Србије, као и препоруке Минстарства трговине.

Да све буде горе, када се отвори кутија, примјетно је да су чоколадне бомбоне поредане у облику велике Албаније“, чиме је упућена јасна провокација свим купцима и грађанима у Србији, наводе Новости.

Надлежни органи, аналтичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у Србији и поручили да он под хитно мора да буде и склоњен са рафова.

У продавници сам наишао на бомбоњеру Камила“, која наоко изгледа лепо и одлучио сам да је купим. Искрено, нисам обратио пажњу на декларацију јер то никада не загледам. Када сам дошао кући, случајно сам погледао и пао ми је мрак на очи. На декларацији производа који сам купио у Србији стоји земља порекла `Косово`. Нисам могао да верујем да је неко то дозволио“, свједочи видно разочаран грађанин Србије.

Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смјеле да се догађају у Србији и да би овај производ што прије морао да буде склоњен са рафова.

Став наше земље по питању Косова је јасан, као и наш Устав. Стога не бисмо смели да дозволимо да на рафовима виђамо производе са косовском декларацијом. Све ми је ово додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то, бомбоњера има облик велике Албаније“, што је директна провокација за сваког грађанина.

У Националној организацији потрошача Србије наглашавају да је овакава начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана наше земље.

Поставили су бомбоне мало укосо да се не би лако приметило. То је огромна провокација и не могу да верујем да још стоји у рафовима у продавница“, пожалио се потрошач.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар