РС и матица

У Србији забрана кретања од суботе у 13 до понедељка у пет сати – 3. марта стиже помоћ из Русије

ВЛАСНИЦИ КУЋНИХ ЉУБИМАЦА ИМАЈУ ПРАВО ДА ИХ ШЕТАЈУ У КРУГУ ДО 100 МЕТАРА ОКО КУЋЕ
  • Александар ВУЧИЋ:  „У наредна 72 сата очекује се убрзање броја заражених, за очекивати је и повећање броја смртних случајева. Ово није предвиђање већ нешто за очекивање. На респираторима је 81 лице
  • „Сутра у 11 сати – најавио је – из Русије стиже први Иљушин са опремом, осам лекара и стручњацима за дезинфекцију. Имао сам добар разговор и са Макроном. Он је рекао ‘Александре, имате подршку Француске, и то тако кажи народу Србије’. Ја сам га замолио да нам доставе 50 кг сировине за хидроксинхлорокин, он је обећао да ће у наредних 48 сати да ми одговори. Желимо да кренемо у производњу лека хлорокин

У СРБИЈИ се уводи забрана кретања од суботе у 13 часова до понедјељка у пет сати.

Та забрана неће важити за пензионере који од четири до седам ујутру у недељу могу да оду до продавнице, саопштио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

Кључна мера је да се на једном мјесту не могу окупити више од двије особе.

Власници кућних љубимаца моћи ће да их шетају близини мјеста пребивалишта у кругу од сто метара.

Вучић је навео да смо били близу катастрофе, да је од 400 000 људи који су ушли у земљу из иностранства, између 24 и 30 хиљада, било заражено коронавирусом.

Најтежи удар за нас следи у наредних петнаест дана, то ће бити врхунац кризе и зато је кључно да се сада чувамо, рекао је Вучић.

Навео је да је стање запослених у здравству сљедеће: у „Батуту” нула позитивних од 41 анализиране особе, у болници „Драгиша Мишовић“ 47 позитивних лекара, у Земуну пет од 14 тестираних, на ВМА нема позитивних, као ни у болници на Бежанијској коси и Ургентном центру, у Народном фронту је позитивно 12 особа од 23 тестираних.

У Србији је у посљедња 24 сата преминуло још троје људи од коронавируса, па се укупан број жртава попео на 31. Забиљежено је још 111 новозаражених. Укупно 1.171 потврђени случај Ковида-19.

Наредна 72 сата очекује се убрзање броја заражених, за очекивати је и повећање броја смртних случајева. Ово није предвиђање већ нешто за очекивање. На респираторима је 81 лице, рекао је  Вучић.

Београд, Ћуприја, Чачак и Ваљево жаришне су тачке, додао је.

Предсједник Србије је открио да је данас разговарао са предсједницима Русије и Француске, Владимиром Путином и Емануелом Макроном.

„Сутра у 11 сати из Русије стиже први Иљушин са опремом, осам лекара и стручњацима за дезинфекцију. Имао сам добар разговор и са Макроном. Он је рекао ‘Александре, имате подршку Француске, и то тако кажи народу Србије’. Ја сам га замолио да нам доставе 50 кг сировине за хидроксинхлорокин, он је обећао да ће у наредних 48 сати да ми одговори. Желимо да кренемо у производњу лека хлорокин „, рекао је предсједник Србије.

Нагласио је да ће Србија за дан-два бити у стању да произведе довољно заштитних маски за своје потребе.

„Стижу нам машине из Кине, нешто плаћамо, нешто је поклон“, појаснио је Вучић.

1 коментар

  • Хммм.. интересантно, звезнајући Кловн нас обавјештава како ће наредних 15 дана бити најтежи (иако је већ неколико „најтежих ноћи“ за нама), цијелу земљу је претворио у затвор (да сачува оне силне гробљанске парцеле којима пријети свом вјерном бирачком тијелу, за нека „боља“ времена ваљда), онда замолио француску собарицу да му пошаље 50 кила сировине за производњу лијека који је, такође свезнајућа, Макаронка лично забранила за ширу употребу, гле чуда, још у јануару, објашњавајући како је много штетан. Кад ово све прође, Срби ће имати двије опције – или да масовно испитују носивост бандера или да сваки набави по куче (пошто су људски животи у кловнократији једини који не коштају ама баш ништа), па да мало протегне папке кад дође ЦОВИД-21 (за који ће, Ацика зна, 19-ка бити мала маца), а прије него му их Кловн отегне.. на обећаном, безалтернативном путу за Ново Бежанијско.

Кликни овде да поставиш коментар