Одабрано РС и матица

Угљанин: Вучић није бошњачки предсједник, Војска Србије ће отићи као што је и дошла

ОЧЕКУЈЕ ПОЗИВ НА РАЗГОВОРЕ ИЗ БРИСЕЛА И БЕОГРАДА – ПРИЈЕ ИЗ БРИСЕЛА
  • Захтјеве Бошњачког националног вијећа очекивано подржао Албански национални савјет, а Сулејман Угљанин  очекује подршку за рјешавање статуса Бошњака и регије Санџак и од осталих мањина у Србији

ПРЕДСЈЕДНИК Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин рекао је да очекује позив и Владе Србије и Европске уније (ЕУ) на разговор о иницијативи којом се тражи специјалан статус за Санџак.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је најкраћи и најбољи пут за рјешавање овог питања разговор заинтересованих страна.

Више очекујем позив од ЕУ, а паметније би било да нас Влада Србије прво позове, такав би био ред. Као што знате, ми смо званичан захтјев као странка и као Бошњачко национално вијеће (БНВ), чији сам ја вијећник, послали Влади Србије, Скупштини Србије и ЕУ“, рекао је Угљанин.

Разлози за овако велику нервозу и панику Вучићевог милитантног режима су сасвим други. Очигледно се плаше да ће послије СДА Санџака и друге бошњачке странке, институције и невладине организације да прихвате ову иницијативу и да се уједине око основних питања за која постоји највиша могућа сагласност у бошњачком народу“, рекао је Угљанин.

Он вјерује да ће Бошњаци постати јак и незаобилазан политички фактор уколико остале бошњачке странке прихвате иницијативу БНВ.

Вучић и Вулин су запријетили Бошњацима ратом и авионима, а ми тражимо специјални статус који предвиђа демилитаризацију Санџака, повлачење свих војних ефектива и полицијских снага, које прелазе ниво нормалног функционисања полиције. Међутим, то је њихова ствар, како су дошли тако ће и отићи“, рекао је лидер СДА Санџака.

Поновио је да Вучић није бошњачки предсједник“, већ да је доказан бошњачки непријатељ”.

Сви српски режими, константно, у континуитету имају једног те истог приватног Бошњака, који сједи у Београду и сваку бошњачку иницијативу и легитимне захтјеве већ 25 година проглашава нереалним, немогућим и штетним за српско- бошњачке односе. Он на тај начин убија у Бошњацима сваку могућу иницијативу да учине нешто за себе и да обезбиједе себи политичку егзистенцију и биолошки опстанак на овим просторима“, рекао је Угљанин.

Он је додао да након Албанског националног савета очекује подршку за рјешавање статуса Бошњака и регије Санџак и од осталих мањина у Србији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар