РС и матица

Војска Србије 2018. у седам вјежби са припадницима Оружаних снага Русије

НАЈЕСЕН ЋЕ ПРВИ ПУТ УЧЕСТВОВАТИ У ЈЕДНОЈ ВОЈНОЈ ВЈЕЖБИ ОДКБ

ВОЈСКА Србије ове године учествоваће у седам вјежби са припадницима Војске Руске Федерације, а по први пут српски војници током јесени боравиће на вјежбама које организује Организација договора о колективној безбједности (ОДКБ).

Сарадња ће ове године бити проширена, а у њој ће учествовати припадници Војске Србије и то не само на билатералном нивоу, преноси Спутњик.

„Прошле године је успостављена сарадња која је резултирала планираним учешћем на три вјежбе у 2018. години. Имајући у виду да се ради о успостављању нове сарадње, планирано је учешће на нивоу посматрача и то на командно-штабној вјежби „Садејство 2018“ и тактичкој вежби ’Нераскидиво братство 2018‘ у Руској Федерацији, док је на вјежби „Кобалт“ у Казахстану предвиђено учешће нашег извиђачког одељења“, каже за Спутњик капетан фрегате Јован Кривокапић, портпарол Министарства одбране и Војске Србије.

Србија је од 2013. године посматрач у ОДКБ-у. Представници Србије редовно посјећују Скупштине ОДКБ-а на којима се разматрају питања која се тичу сарадње држава-чланица на међународном плану, као и у војно-политичкој, правној и другим областима.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар